venstre ventrikkel bistå enheten, eller LVAD for hjertesvikt

Den venstre ventrikkel Hjelpeinnretningen, eller LVAD, er en mekanisk pumpe som er implantert inne i en persons bryst for å hjelpe en svekket hjerte pumpe blod gjennom kroppen.

LVADs kan også anvendes som ” destinasjon terapi, ” som er et alternativ til transplantasjon. Destinasjon terapi brukes for langsiktig støtte i noen dødssyke pasienter hvis tilstand som gjør dem kvalifisert for hjertetransplantasjon.

Som hjertet, er det LVAD en pumpe. Den LVAD er implantert like under hjertet. Ene ende er festet til den venstre ventrikkel – det er kammeret i hjertet som pumper blodet ut av lungene og inn i kroppen. Den andre enden er festet til aorta, kroppens hovedpulsåren.

Blodet strømmer fra ventriklene inn i pumpen. Når sensorer indikerer at LVAD er full, er blodet slynget ut av enheten inn i aorta.

Et rør går fra enheten gjennom huden. Dette røret, kalt drivlinjen, kobler pumpen til ekstern kontroller og strømkilden.

Pumpen og dens tilkoblinger er implantert under åpen hjertekirurgi. En datamaskin kontrolleren, en kraftpakke, og en reserve batteripakken forblir utenfor kroppen. Noen modeller la en person bære disse eksterne enheter på et belte eller sele utenfor.

The Power Pack må lades om natten.

En LVAD gjenoppretter blodtilførselen til en person hvis hjerte er blitt svekket av hjertesykdom. Dette bidrar til å lindre noen symptomer, som for eksempel å være konstant trøtt eller kortpustet. I sjeldne tilfeller kan det hjertet gjenopprette normal funksjon ved å gi den en sjanse til å hvile. Det opprettholder eller forbedrer andre organfunksjoner, forbedrer trening ytelse, og muliggjør deltakelse i cardiac rehabilitering.

Som med alle kirurgi, det er risiko involvert. Din kirurg vil diskutere risikoen ved prosedyren med deg.

Etter operasjonen, er det andre risikoer, inkludert

I studier, behandling med permanent LVAD enheten doblet ett-års overlevelse for pasienter med end-stage hjertesvikt sammenlignet med medikamentell behandling alene. Men det var noen risiko, inkludert infeksjon, hjerneslag, og blødning.

Snakk med legen din for å finne ut om en LVAD er riktig for deg.

Sourc; The Cleveland Clinic Heart and Vascular Institute.