tarminvaginasjon – emneoversikt

Tarminvaginasjon betyr at en del av tarmen er brettet inn i seg selv, som et teleskop. Dette kan skje hvor som helst langs tarmkanalen. Det skjer vanligvis mellom den nedre del av tynntarmen og i begynnelsen av tykktarmen.

Problemet skjer vanligvis hos små barn.

Årsaken til tarminvaginasjon i barn er ikke kjent i de fleste tilfeller. Noen ganger skjer det etter at et barn har en kald eller har betennelse i mage og tarm.

Symptomene begynner vanligvis plutselig. Barnet kan

Barnet kan bli verre dersom han eller hun har pusteproblemer eller feber eller er dehydrert.

Hvis barnet ditt har symptomer på tarminvaginasjon, ring legen din med en gang.

Legen vil spørre om ditt barns helse historie og symptomer, og vil gjøre en eksamen. Tarminvaginasjon kan være vanskelig å diagnostisere, fordi symptomene kan komme og gå.

Barnet kan trenge en X-ray, ultralyd, et klyster, eller andre tester for å bekrefte om han eller hun har tarminvaginasjon.

Tarminvaginasjon må behandles på sykehus. Behandling fungerer best når den begynner innen 24 timer etter starten av symptomene. Mesteparten av tiden blir tarminvaginasjon behandlet med et klyster. I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Lov masete; Spy ofte; Har alvorlige magesmerter og kramper som varer fra en til fem minutter. Etterpå kan barnet virke normalt, men en periode med smerter kan begynne 5 til 30 minutter senere; Har diaré eller avføring som inneholder blod eller slim; Ha en hoven, smertefull mage. Barnet ditt kan ha en klump i øvre høyre side av magen.

Klyster. I løpet av et klyster, luft, saltvann, eller barium (en melkehvit væske) blir spylt gjennom et barns rektum inn i tarmen. Klyster øker trykket i barnets tarm. Dette kan føre til at det berørte området for å gå tilbake til sin normale stilling. Det hjelper om 75 ut av 100 barn med tarminvaginasjon. ; Kirurgi. Dette kan være nødvendig hvis klyster ikke har løst problemet etter to eller tre forsøk, eller hvis tarmen er skadet. Et kutt (innsnitt) er gjort gjennom huden og inn i magen, og tarmen er strukket ut og returneres til normal posisjon. Enhver skadede delen av tarmen er fjernet.