nyrestein-hva skjer

En nyrestein begynner som en liten bit av krystall i nyrene. Når urinen forlater nyre, kan det bære krystall ut, eller krystallet kan oppholde seg i nyrene. Hvis krystallen forblir i nyrene over tid flere små krystaller bli med det, og danne en større nyrestein.

En økt risiko for urinveisinfeksjon, eller lage en eksisterende urinveisinfeksjon verre; Nyreskader, hvis steiner blokkere flyt av urin ut av begge nyrene (eller ut av en nyre, for folk som har en enkelt nyre). For de fleste mennesker med friske nyrer, trenger nyrestein ikke forårsake alvorlig skade før de fullstendig blokkere urinveiene i 2 uker eller lenger.

Større steiner kan sette seg fast i rørene som bærer urin fra nyren til blæren (urinledere). Dette kan føre til smerter og muligens blokkere urin fra å strømme til blæren og ut av kroppen. Smerten blir ofte verre enn 15-60 minutter før det er alvorlig. Smerten kan lette når stein ikke lenger blokkerer flyten av urin. Og smertene går ofte bort når steinen passerer inn i blæren. Medisinsk behandling er ofte nødvendig for større steiner.

Problemer som kan oppstå med nyrestein inkluderer

Nyrestein er mer alvorlig for mennesker som har et enkelt nyre eller nedsatt immunforsvar eller har hatt en nyretransplantasjon.

Når steinene oppstå under svangerskapet, bør en fødselslege og urolog avgjøre om du trenger behandling. Behandlingen vil avhenge av din trimester av svangerskapet.