nyrestein-hva øker risikoen

Flere risikofaktorer (ting som setter deg i fare) for nyrestein gjøre det mer sannsynlig at du vil få dem. Noen av disse tingene du kan kontrollere, og andre du ikke kan.

Hvor mye væske du drikker. Den vanligste årsaken til nyrestein er ikke drikker nok vann. Prøv å drikke nok vann for å holde urin lys gul eller klart som vann (ca 8 til 10 glass vann om dagen); Ditt kosthold. Dietter høy i protein, natrium, og oksalat-rik mat, for eksempel mørkegrønne grønnsaker, øker risikoen for nyrestein. Hvis du tror at kostholdet kan være et problem, planlegge en avtale med en ernæringsfysiolog og gjennomgå matvalg. Nyrestein: Forebygge nyrestein Gjennom Die; Å være overvektig. Dette kan føre til både insulinresistens og økt kalsium i urinen, noe som kan resultere i en økt risiko for nyrestein; Medisin Medicine. Noen medisiner, som acetazolamid (Diamox) og indinavir (Crixivan), kan føre til nyrestein til form.

Ting du kan styre inkludere

Ting du ikke kan kontrollere inkludere

Alder og kjønn; Menn mellom 30 og 50 er mest sannsynlig å få nyrestein; Postmenopausale kvinner med lavt østrogennivå har økt risiko for nyrestein. Kvinner som har hatt sine eggstokkene fjernet er også økt risiko.