ny forsvarsmekanisme mot dengue identifisert i mygg

Denguefeber er forårsaket av en hvilken som helst av de fire serotyper av Dengue-virus, som alle er overført av mygg. Interessant, mygg har en iboende immunsystemet i stand til effektivt forsvar mot en rekke virus, herunder dengue.

Mygg immunresponser er i stor grad koordinert av tre signalveier: bompenger, den immunsvikt (IMD), og Janus kinase-signal svinger og aktivator av transkripsjon (JAK-STAT) veier. Tidligere studier har vist at godt karakterisert Toll og IMD trasé er involvert i myggen anti-dengue respons. Men inntil nå, forholdsvis lite er kjent om rollen til JAK-reaksjonsveien STAT.

theernment-støttede forskere ved Johns Hopkins University har vært å undersøke immunsystemet Aedes aegypti, mygg vektor av dengue, for å finne ut hva, om noen, del JAK-STAT pathway spiller i regulering av dengue infeksjon. Ledet av Dr. George Dimopolous, oppdaget teamet at dengue virus infeksjon i A. aegypti mygg gjør det, faktisk, aktiverer JAK-STAT immunsignalveien. Forskere har lært at myggen mottakelighet for dengue virus infeksjon øker når JAK-STAT veien er undertrykt, og at myggen blir mer motstandsdyktig mot viruset når negativ regulator av JAK-STAT vei, den PIAS protein, er forstummet.

Disse resultatene viser at JAK-STAT veien er en viktig del av mygg immunsystemet kamp mot dengue virus og foreslår at denne veien kan opptre uavhengig av Toll og IMD veier. Slik kunnskap er viktig fordi den identifiserer en ytterligere rute for å blokkere overføring av denne dengue for mennesker.

Souza-Neto J et al. En evolusjonær konservert funksjon av JAK-STAT veien i anti-dengue forsvar. Publisert online før print 1 oktober 2009, doi: 10,1073 / pnas.0905006106.