noretindron (oralt) beskrivelse og merkenavn

Noretindron brukes for å forhindre graviditet. Det er en p-pille som inneholder et hormon, noretindron, og når det tas skikkelig, hindrer graviditet.

Noretindron er også brukt til å behandle sekundær amenoré (fravær av menstruasjon hos kvinner som tidligere har hatt en menstruasjon som ikke er gravid), endometriose, og uregelmessig menstruasjon skyldes hormonell ubalanse.

Ingen prevensjonsmiddel er 100 prosent effektiv. Prevensjonsmetoder som har kirurgi for å bli steril eller ikke å ha sex er mer effektive enn p-piller. Diskutere alternativer for prevensjon med legen din.

Denne medisinen beskytter ikke mot HIV-infeksjon eller andre seksuelt overførbare sykdommer. Det vil ikke hjelpe som nødprevensjon, for eksempel etter ubeskyttet seksuell kontakt.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Tablett

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

allergi

Passende studier på forholdet mellom alder til effektene av Ortho Micronor® er ikke utført hos barn. Imidlertid er pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av dette legemidlet hos tenåringer ikke forventet. Denne medisinen kan brukes for prevensjon i tenårene kvinner, men bør ikke brukes før starten av menstruasjon.

Pediatric

Bruk av noretindronacetat tabletter anbefales ikke til barn.

geriatrisk

Passende studier på forholdet mellom alder til effektene av noretisteron er ikke utført i geriatrisk befolkningen. Denne medisinen skal ikke brukes hos eldre kvinner.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

andre interaksjoner

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Andre medisinske problemer

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

dosering

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av følgende kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker denne medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

For å gjøre ved hjelp av hormonelle prevensjonsmidler som trygg og pålitelig som mulig, bør du forstå hvordan og når man skal bruke dem, og hvilke effekter kan forventes.

Denne medisinen kommer med pasient instruksjoner. Les og følg disse instruksjonene nøye. Rådfør deg med lege eller apotek dersom du har noen spørsmål.

Hvis du bruker Ortho Micronor®

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Hvis du tar en pille mer enn 3 timer for sent, kan du bruke en annen form for prevensjon for de neste 48 timene.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Tapte Dose

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer som den skal og ikke forårsaker uønskede effekter. Disse besøkene vil vanligvis være hver 6 til 12 måneder, men noen leger krever dem oftere. Bekken eksamen, bryst eksamen, og mammografi (bryst x-ray) kan være nødvendig å se etter uønskede effekter, med mindre legen din forteller deg noe annet. Pass på å holde alle avtaler.

Lagring

Selv om du bruker denne medisinen for å hindre graviditet, bør du vite at bruk av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Vaginal blødning av ulike mengder kan oppstå mellom din vanlige menstruasjonsperioder i løpet av de første 3 månedene. Dette kalles spotting når svak, eller gjennombruddsblødninger når tyngre.

Sjekk med legen din med en gang hvis du savner en menstruasjon. Ubesvarte perioder kan oppstå hvis du hopper over en eller flere tabletter, og har ikke tatt pillene dine nøyaktig som anvist. Hvis du går glipp av to perioder på rad, snakk med legen din. Du må kanskje en graviditetstest.

Hvis du mistenker at du kan være gravid, slutte å bruke denne medisinen umiddelbart og sjekk med legen din.

Sjekk med legen din før du fyller en gammel resept, spesielt etter en graviditet. Du vil trenge en annen fysisk undersøkelse og legen din kan endre resept.

Ring legen din med en gang hvis du har plutselig eller alvorlig lavere abdominal eller magesmerter. Disse kan være symptomer på en graviditet utenfor livmoren eller en ovarian cyst.

Ikke bruk denne medisinen hvis du røyker sigaretter. Hvis du røyker mens du bruker p-piller, øker du risikoen for å få hjerteinfarkt, slag eller blodpropp. Risikoen er enda høyere hvis du har diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, eller hvis du er overvektig. Snakk med legen din om måter å slutte å røyke. Hold din diabetes under kontroll. Spør legen din om kosthold og trening for å kontrollere vekten og kolesterolnivå.

Sjekk med legen din umiddelbart hvis du har problemer med å bruke kontaktlinser eller hvis tåkesyn, problemer med å lese, eller enhver annen endring i synet oppstår under eller etter behandling. Legen din kan ønske deg å ha øynene sjekket av øyelege (øyelege).

Før du har noen medisinske tester, forteller lege ansvaret at du tar dette legemidlet. Resultatene av noen tester kan bli berørt av dette legemidlet.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte (f.eks johannesurt) eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.