noni

Vanlige navn: Noni er også kjent som Morinda, ach, Achi, anino, awltree, bengkudu, bo-aal, Caribe te, dilo-K, kjerring eple, hog eple, is blad, indisk morbær, kura, mengkoedoe, mengkudu, minamaram , Morinda littoralis, morbær, eagugu, nhau, nui, NHO, nhor, byttedyr, nhor, thom, noko, Nona, noni, nono, Nonu, Nuna, oko, smertestillende, Patje, pemii, riro, ruibarbo, te non, RRA, yeiawa harachan, og yo.

Effekt-sikkerhetsgodkjenning

OO … Ethno eller andre bevis på effekt.

sikkerhetsgodkjenning

Noni planten, innfødt til Asia, Australia og øyene i Polynesia, er en liten, buskete treet. Fabrikkens hvite blomster er rørformede. Frukten er gul-grønn-hvit i fargen og store, med en steinflate. Den modne frukten har en karakteristisk osteaktig, dårlig lukt.

Polynesiske healere har brukt noni frukt for tusenvis av år til å behandle en rekke helseproblemer som diabetes, høyt blodtrykk, smerter, smerter, brannsår, leddgikt, betennelse, tumorer, effekten av aldring, og parasittiske, viral og bakteriell infeksjoner. Gamle helbredende manuskripter sitere frukten som en primær ingrediens i naturlige helbredende formuleringer. I dag er frukt preparater selges som juice, i tørket “frukt-lær” form, og som en tørr ekstrakt i kapsler.

Noni har tradisjonelt vært brukt mot forkjølelse, influensa, diabetes, angst og høyt blodtrykk, samt for depresjon og angst. Alle plantedeler brukes for en rekke sykdommer i samoansk kultur, og noni er en av de mest brukte Hawaiian plante medisiner. Krav som ikke er påvist i kliniske studier inkluderer: bruk av bark for behandling av bakterielle infeksjoner, hoste, diaré hos spedbarn og mage plager; blomstene for sår eller irriterte øyne, styes, konjunktivitt, øyebetennelse, og hoste; frukten for astma, sår, benbrudd, munn og hals-infeksjoner, tuberkulose, ormer, diaré, feber, oppkast, øye plager, leddgikt, depresjon, beslag, bakterier og sopp, virus, og som en tonic; frisk fruktjuice for kreft; de tørkede bladene brukes eksternt for infeksjoner, brannsår, barne brystet forkjølelse og betennelse, og internt for byller, pleuritt, betent tannkjøtt, og leddgikt smerte; friske blader brukes eksternt for brannsår og internt for feber, blødning, bakterielle infeksjoner og betennelser; og røttene til muntlige sår, feber, og kreft hevelser.

30-750 ml / dag; dosering på 500 mg ekstrakt er ikke-toksisk.

Kontra har ennå ikke blitt identifisert.

Informasjon vedrørende sikkerhet og effekt ved graviditet og amming mangler.

Ingen godt dokumentert.

Ingen informasjon er tilgjengelig om bivirkninger av noni.

Potensiell leverskade har blitt observert. Personer med nyresykdom og uforklarlig kalium høyde bør være forsiktige i sin bruk av noni fordi det kan øke kaliumnivå.

Referanser