non-Hodgkins lymfom behandlinger og medisiner

Behandlingstilbud bestemmes basert på type og stadium av lymfom, din alder, og din generelle helse.

Hvis lymfom ser ut til å være treg vekst (lat), en vente-og-se-tilnærming kan være et alternativ. Indolente lymfomer som ikke forårsaker tegn og symptomer kan ikke kreve behandling i mange år.

Utsette behandling betyr ikke at du vil være på egen hånd. Legen din vil trolig planlegge regelmessige kontroller med noen måneder for å overvåke tilstanden din og sørge for at kreft ikke er fremme.

Behandling er ikke alltid nødvendig

Hvis non-Hodgkins lymfom er aggressiv eller forårsaker tegn og symptomer, kan legen anbefale behandling. Alternativer kan omfatte

Medisiner som øker immunsystemets evne til å bekjempe kreft. Biologiske terapi narkotika hjelpe kroppens immunsystem til å bekjempe kreft.

Behandling av lymfom som forårsaker tegn og symptomer

For eksempel, en biologisk terapi kalt rituximab (Rituxan) er en type monoklonalt antistoff som festes til B-celler og gjør dem mer synlig for immunforsvaret, noe som kan deretter angrep. Rituximab senker antall B-celler, inkludert sunne B-celler, men kroppen produserer nye sunne B-celler for å erstatte disse. Kreft B-celler er mindre sannsynlig å gjenta seg.