nitroglyserin rektal

Terapeutisk Klasse: tykktarms Agent

Bruker For nitroglyserin

Kjemisk Klasse: Nitrat

nitroglyserin er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For nitroglyserin, skal de følgende anses

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på nitroglyserin eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av nitroglyserin i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av nitroglyserin hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha uønskede effekter som svimmelhet, svimmelhet, eller besvimelse, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får nitroglyserin.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Før du bruker nitroglyserin

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar nitroglyserin, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av nitroglyserin med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av nitroglyserin med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av nitroglyserin med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av nitroglyserin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Bruk nitroglyserin bare som anvist av legen din. Ikke bruk mer av det, ikke bruke det oftere, og ikke bruke den for en lengre tid enn legen bestilt.

nitroglyserin er for rektal bruk. Ikke få det i øynene, nesen, munnen eller skjeden. Hvis det blir i disse områdene, skyll den av med en gang.

Hvis du vil bruke salve

Den dose av nitroglyserin vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av nitroglyserin. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av nitroglyserin, gjelder det så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Hold tuben tett lukket når du bruker medisin. Kast ubrukte medisiner 8 uker etter åpning røret for første gang.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at nitroglyserin fungerer som den skal, og for å se etter uønskede effekter.

Riktig bruk av nitroglyserin

Ikke ta sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis®), eller vardenafil (Levitra®) mens du bruker nitroglyserin. Ved hjelp av disse legemidlene sammen kan føre til uklart syn, svimmelhet, lavt blodtrykk, eller besvimelse.

nitroglyserin kan forårsake hodepine. Hodepinen er et tegn på at medisinen virker. Ikke slutte å bruke medisin eller endre måten du bruker den til å unngå hodepine. Hvis du har spørsmål om dette, snakk med legen din.

Svimmelhet, eller besvimelse kan forekomme, spesielt når du kommer opp raskt fra liggende eller sittende stilling. Komme opp sakte vil hjelpe. Du bør også begrense mengden alkohol du drikker for å hindre mer svimmelhet. Hvis du har spørsmål om dette, snakk med legen din.

nitroglyserin kan gjøre deg svimmel eller ør. Unngå å kjøre, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du er svimmel.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Forholdsregler når du bruker nitroglyserin

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

nitroglyserin bivirkninger

nitroglyserin

Angina aspirin, amlodipin, metoprolol, atenolol, karvedilol, Norvasc

Anal fissur og Fistula nitroglyserin, Rectiv

Hjerteinfarkt Plavix, lisinopril, aspirin, metoprolol, atenolol, warfarin

Angina pectoris Profylakse aspirin, metoprolol, atenolol, diltiazem, nitroglyserin, Toprol-XL