nipent

Bruk av høyere doser enn de som er nevnt er ikke anbefalt. Dosebegrensende alvorlig nedsatt, lever, lunge, og CNS toksisitet forekom i fase 1 studier som brukte Pentostatin ved høyere doser (20-50 mg / m (2) i doser over 5 dager) enn anbefalt. I en klinisk undersøkelse hos pasienter med refraktær kronisk lymfatisk leukemi ved hjelp Pentostatin ved anbefalt dose i kombinasjon med fludarabinforsfat 4 av 6 pasienter inngikk i studien hadde alvorlig eller dødelig lungetoksisitet. Bruken av pentostatin i kombinasjon med fludarabinfosfat anbefales ikke.

Bruker For Nipent

Terapeutisk Klasse: cytostatikum

Farmakologisk Klasse: antimetabolitt

Pentostatin forstyrrer veksten av kreftceller, som til slutt ødelagt. Siden veksten av normale celler i kroppen kan også bli påvirket av pentostatin, kan andre virkninger også forekomme. Noen av disse kan være alvorlige og må meldes til legen din. Andre effekter kan ikke være alvorlig, men kan føre til bekymring. Noen effekter kan ikke forekomme i måneder eller år etter at medisinen er brukt.

Før du begynner behandling med pentostatin, bør du og legen din snakke om det gode denne medisinen vil gjøre samt risikoen ved å bruke det.

Dette legemidlet skal kun administreres av eller under direkte oppsyn av legen din.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om disse bruker ikke er inkludert i produktmerking, er pentostatin brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstander

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Før du bruker Nipent

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av Pentostatin i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Ingen informasjon er tilgjengelig om forholdet av alder til effektene av Pentostatin i geriatriske pasienter.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du mottar dette legemidlet, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne medisinen fører ofte kvalme og oppkast. Imidlertid er det svært viktig at du fortsetter å motta medisinen selv om du begynner å føle seg syk. Spør legen din om måter å redusere disse effektene.

Du vil motta denne medisinen mens du er på et sykehus eller kreftbehandling sentrum. En sykepleier eller annet utdannet helsepersonell vil gi deg denne medisinen.

Dette legemidlet gis gjennom en nål plasseres i en av blodårene.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen virker som den skal. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Du bør ikke bruke denne medisinen hvis du også tar fludarabin (Fludara®). Tar det sammen med denne medisinen kan øke sjansen for alvorlige bivirkninger.

Mens du blir behandlet med pentostatin, og etter at du slutter behandlingen med det, ikke har noen vaksinasjoner (vaksiner) uten legens godkjennelse. Pentostatin kan senke kroppens motstand, og det er en sjanse du kanskje få infeksjon immunisering er ment å forhindre. I tillegg bør andre personer som bor i din husstand ikke ta oral polio vaksine siden det er en sjanse de kunne passere polio virus videre til deg. Unngå også personer som har tatt oral polio vaksine. Ikke komme nær dem og ikke bo i samme rom med dem på veldig lenge. Hvis du ikke kan ta disse forholdsreglene, bør du vurdere iført en beskyttende ansiktsmaske som dekker nese og munn.

Pentostatin kan redusere antall hvite blodlegemer i blodet midlertidig, noe som øker sjansen for å få en infeksjon (f.eks lungebetennelse). Den kan også redusere antallet av blodplater, som er nødvendige for riktig blodpropp. Hvis dette skjer, er det visse forholdsregler du kan ta, spesielt når blodprosent er lav, for å redusere risikoen for infeksjon eller blødning

Hvis du utvikler et hudutslett eller allergisk reaksjon på denne medisinen, må du slutte å bruke medisinen og sjekk med legen din så snart som mulig.

Riktig bruk av Nipent

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Noen bivirkninger vil ha tegn eller symptomer som du kan se eller kjenne. Legen din kan se for andre ved å gjøre visse tester.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

Forholdsregler når du bruker Nipent

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori D Positiv bevis for risiko

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Hårcelleleukemi interferon alfa-2b, Intron A, kladribin, Roferon-A, Pentostatin, Leustatin

 eller gå delta i Nipent støttegruppe for å få kontakt med andre som har samme interesser.

Nipent bivirkninger

Nipent (pentostatin)