neuromyelitt Optica

Neuromyelitt optica (NMO), tidligere kjent som Devic sykdom, er en sentralnervesystem-lidelse som først og fremst påvirker øyet nerver (optisk nevritt) og ryggmargen (myelitt). Nå kjent i videre forstand som neuromyelitt Optica spektrum lidelse, oppstår NMO når kroppens immunsystem reagerer mot sine egne celler i sentralnervesystemet, hovedsakelig i de optiske nervene og ryggmargen, men noen ganger i hjernen.

Årsaken til neuromyelitt optica vanligvis er ukjent, selv om det noen ganger kan det vises etter en infeksjon, eller det kan være forbundet med en annen autoimmun tilstand. Neuromyelitt optica er ofte misdiagnosed som multippel sklerose (MS) eller oppfattes som en type MS, men NMO er en distinkt tilstand.

Neuromyelitt Optica kan føre til blindhet i ett eller begge øyne, svakhet eller lammelse i bena eller armene, smertefulle kramper, tap av følelse, ukontrollerbare brekninger og hikke, og blære eller tarm dysfunksjon fra ryggmarg skade. NMO angrep kan være reversible, men kan være alvorlig nok til å forårsake permanent synstap og problemer med å gå.

Barn kan utvikle forvirring, kramper eller koma som en manifestasjon av NMO.