nesepolypper sykdom

Nesepolypper er myke, smertefri, noncancerous utvekster på slimhinnen i nesegangene eller bihulene. De henger ned som tårer eller druer. De skyldes kronisk betennelse på grunn av astma, gjentatte infeksjoner, allergier, narkotika følsomhet eller visse immunforstyrrelser.

Små nesepolypper kan ikke forårsake symptomer. Større vekster eller grupper av nesepolypper kan blokkere nese passasjer eller føre til pusteproblemer, en tapt luktesans, og hyppige infeksjoner.

symptomer

Nesepolypper kan påvirke noen, men de er mer vanlig hos voksne. Medisiner kan ofte krympe eller fjerne nesepolypper, men kirurgi er noen ganger nødvendig for å fjerne dem. Selv etter vellykket behandling, nesepolypper ofte tilbake.

En rennende nese; Vedvarende stuffiness; Postnasal drypp; Redusert eller fraværende luktesans; Tap av smakssans; Ansikts smerter eller hodepine; Smerter i øvre tennene; En følelse av trykk over pannen og ansiktet; Snorking; Kløe rundt øynene

Nesepolypper er myke, noncancerous utvekster på slimhinnen i nese eller bihuler. De forekommer ofte i grupper, som druer på en stilk.

Nesepolypper er forbundet med betennelse i slimhinnen i nesegangene og bihuler som varer mer enn 12 uker (kronisk rhinosinusitis, også kjent som kronisk bihulebetennelse). Men det er mulig – og enda litt mer sannsynlig – for å ha kronisk bihulebetennelse uten nesepolypper.

Nesepolypper selv er myk og mangler følelse, så hvis de er små kan du ikke være klar over at du har dem. Flere vekster eller en stor polypp kan blokkere din nese passasjer og bihuler.

Alvorlig problemer med å puste; Plutselig forverring av symptomene; Dobbeltsyn, nedsatt syn eller begrenset evne til å bevege øynene; Alvorlig hevelse rundt øynene; Stadig alvorlig hodepine ledsaget av høy feber eller manglende evne til å tippe hodet fremover

Vanlige tegn og symptomer på kronisk bihulebetennelse med nesepolypper inkluderer

Astma, en sykdom som forårsaker generell Airway betennelse og innsnevring; Aspirin følsomhet kan føre til at noen folk til å være mer sannsynlig å utvikle nesepolypper; Allergisk sopp bihulebetennelse, allergi mot luftbåren sopp; Cystisk fibrose, en genetisk lidelse som resulterer i produksjon og sekresjon av unormalt tykt, klebrig væske, inkludert tykt slim fra nese og bihuler membraner; Churg-Strauss syndrom, en sjelden sykdom som forårsaker betennelse i blodårene

Fører til

Se legen din dersom symptomene varer mer enn 10 dager. Symptomer på kronisk sinusitt og nesepolypper er lik de av mange andre forhold, herunder vanlig forkjølelse.

Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp eller ringe 911 eller ditt lokale nødnummer hvis du opplever

Forskerne vet ennå ikke fullt ut forstår hva som forårsaker nesepolypper. Det er ikke klart hvorfor noen mennesker utvikler kronisk betennelse eller hvorfor pågående betennelse utløser polypp formasjon i noen mennesker og ikke i andre. Betennelsen oppstår i væskeproduserende fôr (slimhinne) av nesen og bihulene. Det finnes noen bevis for at mennesker som utvikler polypper har et annet immunsystem respons og ulike kjemiske markører i sine slimhinner enn gjør de som ikke utvikler polypper.

Nesepolypper kan danne i alle aldre, men de er mest vanlig hos unge og middelaldrende voksne. Nesepolypper kan danne hvor som helst i bihulene eller nesegangene, men de dukker opp oftest i et område der bihulene nærheten dine øyne, nese og kinnben alle avløp gjennom svingete passasjer inn i nesen (ostiomeatal kompleks).

Enhver tilstand som utløser kronisk betennelse i nesegangene eller bihulene, for eksempel infeksjoner eller allergi, kan øke risikoen for å utvikle nesepolypper. Tilstander ofte assosiert med nesepolypper omfatte

Risikofaktorer

Familien din historie kan også spille en rolle. Det finnes noen bevis for at visse genetiske variasjoner forbundet med immunsystemet funksjon gjør deg mer utsatt for å utvikle nesepolypper.

Obstruktiv søvnapné. I denne potensielt alvorlig tilstand, du stoppe og begynne å puste ofte under søvn .; Astma fakkel-ups. Kronisk rhinosinusitis kan utløse astmaanfall .; Bihulebetennelse. Nesepolypper kan gjøre deg mer utsatt for bihulebetennelse som gjentas ofte eller bli kronisk .; Spredning av smitte til øyehulen. Hvis en infeksjon sprer seg til øyehulen, kan det føre til hevelse eller svulmende av øyet, manglende evne til å bevege øyet, redusert syn, eller til og med blindhet som kan bli permanent .; Hjernehinnebetennelse. Infeksjon kan også spre seg til membraner og væsken som omgir hjernen og ryggmargen.

komplikasjoner

Nesepolypper kan føre til komplikasjoner fordi de blokkerer normal luftstrøm og væske drenering, og også på grunn av kronisk betennelse underliggende deres utvikling. Potensielle komplikasjoner omfatter

Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. Når du gjør din avtale, spør om du trenger å faste i blod arbeid eller hvis du trenger å gjøre noe annet for å forberede for diagnostiske tester .; Skriv ned alle dine symptomer, selv om de synes ikke er relatert til din nese eller bihuler. Legen din vil ønske å vite detaljer om når symptomene startet, og om noe ser ut til å gjøre dem bedre eller verre .; Ta med et familiemedlem eller en venn, hvis det er mulig. Å ha noen sammen kan hjelpe deg huske all informasjonen under din avtale .; Lag en liste over dine andre medisinske forhold. Legen din vil ønske å vite om du for tiden blir behandlet for allergi, astma eller andre helsemessige forhold .; Lag en liste over alle medisiner, inkludert over-the-counter medisiner og vitaminer eller kosttilskudd.

Hvis du har tegn eller symptomer på nesepolypper, vil du sannsynligvis starte med å se din primære omsorg lege. Imidlertid kan legen din henvise deg til en øre-nese-hals (ØNH) spesialist eller en allergi spesialist (allergolog) for diagnostiske tester eller behandling.

Hva er sannsynlig forårsaker mine problemer med å puste, luktesans og andre problemer knyttet til nesen min ?; Hva slags tester trenger jeg ?; Hva er det beste løpet av handlingen ?; Trenger jeg å se en spesialist? Hva vil det koste? Vil min forsikring dekke det ?; Hva slags oppfølging eksamener eller omsorg vil jeg trenger ?; Hvis jeg har nesepolypper, kan vi effektivt behandle den underliggende årsaken til betennelse ?; Hva bør jeg forvente å skje på lang sikt ?; Vil mine nye symptomer påvirke hvordan jeg administrere andre helsemessige forhold ?; Trenger jeg å følge noen restriksjoner ?; Er det en generisk alternativ til medisin du forskrivning ?; Er det noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem? Hva nettsteder anbefaler du?

Forberedelse til timen din

Fordi avtaler kan være kort, og det er ofte mye av grunnen til å dekke, er det en god idé å forberede på forhånd. Her er noen forslag til hvordan du gjør deg klar for avtalen og forstå hva du kan forvente fra legen din.

Fordi tid med legen din er begrenset, vil skrive ned en liste med spørsmål hjelpe deg å få mest mulig ut av din avtale. List spørsmål til legen din fra de viktigste til minst viktig i tilfelle tiden renner ut. Hvis du tror du har symptomer på nesepolypper, kan det være lurt å spørre noen av de følgende spørsmålene

Når begynte du opplever symptomer ?; Når hadde du sist en kald eller bihulebetennelse ?; Hvor ofte har du forkjølelse eller bihulebetennelse ?; Har du allergi? Vet du hva du er allergisk mot ?; Har du astma? Hvor godt er du i stand til å håndtere det ?; Tar du ofte aspirin, Advil, Aleve eller andre over-the-counter smerte ?; Røyker du, eller er du utsatt for passiv tobakksrøyk ?; I ditt arbeid eller hobbyer, er du utsatt for kjemiske røyk eller andre luftbåren forurensing som støv eller rusk fra en løvblåser ?; Har du noen gang hatt noen sinus eller nesekirurgi?

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt på å spørre legen din, ikke nøl med å stille spørsmål under din avtale.

Nasal endoskopi. En smal, fleksibelt rør med en tent forstørrelsesglass eller lite kamera (nasal endoskop) kan legen din til å utføre en grundig undersøkelse i din nese og bihuler. Han eller hun setter endoskopet inn i et nesebor og leder den inn i nesehulen .; Imaging studier. Bilder oppnådd med datastyrte tomografi (CT) scan eller magnetisk resonans imaging (MRI) kan hjelpe legen fastslå størrelsen og plasseringen av polypper i dypere områder av bihulene og vurdere omfanget av betennelse. Disse studiene kan også hjelpe legen utelukke tilstedeværelse av andre mulige hindringer i nesehulen, som for eksempel strukturelle abnormiteter eller en annen type kreft eller noncancerous vekst .; Allergi tester. Legen din kan foreslå huden tester for å fastslå om allergi bidrar til kronisk betennelse. Med en prikktest, er ørsmå dråper av allergifremkallende stoffer (allergener) stukket inn i huden på underarmen eller øvre del av ryggen. Dråpene er igjen på huden i 15 minutter før din lege eller sykepleier observerer huden for tegn på allergiske reaksjoner .; Hvis ikke kan utføres en hudtest, kan legen bestille en blodprøve som skjermer for spesifikke antistoffer mot ulike allergener .; Test for cystisk fibrose. Hvis du har et barn diagnostisert med nesepolypper, kan legen din foreslå testing for cystisk fibrose, en arvelig tilstand som påvirker kjertlene som produserer slim, tårer, svette, spytt og fordøyelsesenzymer juice. Standarden diagnostisk test for cystisk fibrose er en ikke-invasiv svette test, som avgjør om barnet ditt svette er saltere enn de fleste menneskers svette er.

Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare kan frigjøre tid til å gå over noen punkter du ønsker å bruke mer tid på. Legen din kan be

Legen kan vanligvis stille en diagnose basert på dine svar på spørsmål om dine symptomer, en generell fysisk eksamen og en undersøkelse av nesen. Polypper kan være synlig ved hjelp av et enkelt instrument tent.

Nasale kortikosteroider. Legen vil sannsynligvis forskrive et kortikosteroid nesespray for å redusere betennelse. Denne behandlingen kan krympe polypper eller eliminere dem helt. Nasale kortikosteroider er flutikason (Flonase, Veramyst), budesonid (Rhinocort), flunisolide, Mometasone (Nasonex), triamcinolon (Nasacort AQ), beklometason (Qnasl, Beconase AQ) og ciclesonidet (Omnaris, Zetonna) .; Muntlige og injiserbare kortikosteroider. Hvis en nasal kortikosteroid er ikke effektivt, kan legen forskrive et oralt kortikosteroid, som for eksempel prednison, enten alene eller i kombinasjon med en nesespray. Fordi orale kortikosteroider kan føre til alvorlige bivirkninger, du vanligvis ta dem bare for en kort periode. Injiserbare kortikosteroider kan brukes hvis nesepolypper er alvorlig .; Andre medisiner. Legen din kan foreskrive medisiner for å behandle forhold som bidrar til kronisk betennelse i bihulene eller nesegangene. Disse kan omfatte antihistaminer å behandle allergier og antibiotika for å behandle en kronisk eller tilbakevendende infeksjon. Aspirin desensitivisering og behandling kan ha nytte noen pasienter med nesepolypper og aspirin følsomhet.

Tester og diagnose

Andre diagnostiske tester inkluderer

Administrere allergi og astma. Følg legens behandling anbefalinger for håndtering av astma og allergi. Hvis symptomene ikke er godt kontrollert, snakk med legen din om å endre behandlingsplan .; Unngå nese irritanter. Så mye som mulig, unngå å puste luftbårne stoffer som sannsynligvis vil bidra til betennelse eller irritasjon i nese og bihuler, for eksempel allergener, tobakksrøyk, kjemiske gasser og støv og fine rusk .; Praktisere god hygiene. Vask hendene regelmessig og grundig. Dette er en av de beste måtene å beskytte mot bakterielle og virale infeksjoner som kan føre til betennelse i nesegangene og bihuler .; Humidify ditt hjem. Bruk en luftfukter hvis luften i hjemmet ditt har en tendens til å være tørr. Dette kan bidra til å fukte dine luftveier, forbedre flyten av slim fra bihulene, og bidra til å forhindre blokkering og betennelse .; Bruk en nasal skyll eller nasal lavage. Bruk en saltvann (saltvann) spray eller nesekylling for å skylle nesegangene. Dette kan forbedre mucus flyt og fjerne allergener og andre irritanter .; Du kan kjøpe over-the-counter saltvann spray eller nasal lavage kits med enheter, for eksempel en neti pott, å administrere en skylle .; Hvis du lage din egen skyll, bruk vann som er destillert, steril, tidligere kokt og avkjølt, eller filtrert ved hjelp av et filter med en absolutt pore størrelse på 1 mikron eller mindre for å gjøre opp vanning løsning. Sørg også for å skylle vanning enheten etter hver bruk med tilsvar destillert, steril, tidligere kokt og avkjølt, eller filtrert vann og la åpne lufttørke.

Allergi tester. Legen din kan foreslå huden tester for å fastslå om allergi bidrar til kronisk betennelse. Med en prikktest, er ørsmå dråper av allergifremkallende stoffer (allergener) stukket inn i huden på underarmen eller øvre del av ryggen. Dråpene er igjen på huden i 15 minutter før din lege eller sykepleier observerer huden for tegn på allergiske reaksjoner.

Hvis ikke kan utføres en hudtest, kan legen bestille en blodprøve som skjermer for spesifikke antistoffer mot ulike allergener.

Behandlinger og narkotika

Kronisk bihulebetennelse, med eller uten polypper, er en utfordrende tilstand å rydde opp helt. Du vil jobbe med helsevesenet team for å utvikle den beste langsiktige behandlingsplan for å administrere dine symptomer og å behandle faktorer, for eksempel allergier, som kan bidra til kronisk betennelse.

Behandlingen mål for nesepolypper er å redusere deres størrelse eller eliminere dem. Medisiner er vanligvis den første tilnærmingen. Kirurgi kan noen ganger være nødvendig, men det kan ikke gi en permanent løsning fordi polypper tendens til å gjenta seg.

Forebygging

Nasalpolypp behandling starter vanligvis med narkotika, noe som kan gjøre selv store polypper krympe eller forsvinne. Medikamentell behandling kan omfatte

Lær mer om nesepolypper

Hvis medikamentell behandling ikke krympe eller fjerne nesepolypper, må du kanskje endoskopisk kirurgi for å fjerne polypper og å korrigere problemer med bihulene som gjør dem utsatt for betennelser og polypp utvikling.

I endoskopisk kirurgi, kirurgen setter inn en liten tube med et forstørrelsesglass eller lite kamera (endoskop) inn i neseborene og leder den inn i sinus hulrom. Han eller hun bruker små instrumenter for å fjerne polypper og andre hindringer som blokkerer flyten av væske fra bihulene.

Kirurgen kan også forstørre åpningene fører fra bihulene til nesegangene. Endoskopisk kirurgi er vanligvis utføres som et poliklinisk prosedyre.

Mer om nesepolypper

Etter operasjonen, vil du sannsynligvis bruke et kortikosteroid nesespray for å hindre gjentakelse av nesepolypper. Legen kan også anbefale bruk av en saltvann (saltvann) skyll å fremme helbredelse etter operasjonen.

Den øvre venstre Illustrasjonen viser frontpartiet (A) og (B) overkjevens bihuler, samt ostiomeatal kompleks (C). I endoskopisk bihulekirurgi (midten illustrasjon), bruker legen et endoskop og små skjærende verktøy for å åpne blokkerte passasjen og gjenopprette naturlig drenering (D).

Du kan bidra til å redusere sjansene for å utvikle nesepolypper eller har nesepolypper gjenoppstå etter behandling med følgende strategier

Bruk en nasal skyll eller nasal lavage. Bruk en saltvann (saltvann) spray eller nesekylling for å skylle nesegangene. Dette kan forbedre mucus flyt og fjerne allergener og andre irritanter.

Du kan kjøpe over-the-counter saltvann spray eller nasal lavage kits med enheter, for eksempel en neti pott, å administrere en skylling.

Hvis du lage din egen skyll, bruk vann som er destillert, steril, tidligere kokt og avkjølt, eller filtrert ved hjelp av et filter med en absolutt pore størrelse på 1 mikron eller mindre for å gjøre opp vanning løsning. Sørg også for å skylle vanning enheten etter hver bruk med tilsvar destillert, steril, tidligere kokt og avkjølt, eller filtrert vann og la åpne lufttørke.

Symptomer og behandling for

1

 1

)