nelfinavir (oralt) beskrivelse og merkenavn

Nelfinavir brukes vanligvis i kombinasjon med andre legemidler ved behandling av infeksjoner forårsaket av det humane immunsviktvirus (HIV). HIV er viruset som forårsaker ervervet immunsvikt syndrom (AIDS).

Nelfinavir vil ikke kurere eller forebygge HIV-infeksjon eller AIDS. Det bidrar til å holde HIV fra å reprodusere og ser ut til å bremse ødeleggelsen av immunsystemet. Dette kan bidra til å forsinke utviklingen av problemer knyttet til AIDS eller HIV-sykdom. Nelfinavir vil ikke holde deg fra å spre HIV til andre mennesker. Personer som mottar denne medisinen kan fortsette å ha andre problemer som regel knyttet til AIDS eller HIV-sykdom.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier utført hittil ikke har vist pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av nelfinavir hos barn 2 år eller eldre. Imidlertid har sikkerhet og effekt ikke er etablert hos barn yngre enn 2 år.

Tablet, Pulver til Suspension

Passende studier på forholdet mellom alder til effektene av nelfinavir er ikke utført i geriatrisk befolkningen. Imidlertid har ingen geriatriske spesifikke problemer blitt dokumentert ennå.

allergi

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Pediatric

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

geriatrisk

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

andre interaksjoner

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Andre medisinske problemer

Ta dette legemidlet nøyaktig som anvist av legen din. Ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. Også, ikke slutte å ta denne medisinen uten først å sjekke med legen din. Fortsett å ta nelfinavir for full tid for behandling, selv om du begynner å føle deg bedre.

dosering

Det er viktig å ta denne medisinen sammen med andre medisiner mot HIV. Pass på å ta alle medisiner legen bestilt, og å ta dem til rett tid.

Nelfinavir fungerer best hvis det tas sammen med mat.

Hvis du også bruker didanosin (Videx®), tar det en time før eller minst to timer etter inntak av nelfinavir.

Dersom du ikke kan svelge tabletten hel, kan du oppløse den i en liten mengde vann. Pass på å drikke eller svelge hele blandingen med en gang. Deretter fylle glasset med vann og drikke det så ingen av legemiddel som er igjen på sidene av glasset.

Mål pulveret nøye med måle scoop som følger med medisinen. Blande pulveret med en liten mengde vann, melk, soyamelk, baby formel, eller et kosttilskudd drikke. Ikke bruk eplejuice, grapefruktjuice, appelsinjuice, eller eplesaus. Etter blanding medisinen med en væske, bruker blandingen med en gang. Pass på å drikke eller svelge hele blandingen. Hvis det ikke brukes med en gang, kan du lagre denne blandingen i kjøleskapet i opptil seks timer.

Dette legemidlet fungerer best når det er en konstant mengde i blodet. For å holde mengden konstant, ikke går glipp av noen doser. Dessuten er det best å ta doser ved jevnt fordelte tidspunkter i løpet av dagen. For eksempel, hvis du skal ta tre doser hver dag, dosene bør være fordelt ca 8 timer fra hverandre. Hvis du trenger hjelp i planleggingen av de beste tidene å ta medisinen, sjekk med legen din.

Denne medisinen kommer med en pakningsvedlegget. Les og følg disse instruksjonene nøye før behandlingsstart og hver gang du fylle din resept. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Tapte Dose

Hvis du skal ta denne medisinen i lang tid, er det svært viktig at legen din sjekke fremdriften av deg eller barnet ditt på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer som den skal. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Lagring

Du bør ikke ta nelfinavir hvis du eller barnet ditt tar noen av følgende legemidler. Bruk av nelfinavir sammen med noen av disse legemidlene kan føre til svært alvorlige medisinske problemer

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer reseptbelagte og reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte (f.eks johannesurt) eller vitamintilskudd.

Fortell legen din hvis du også tar sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis®), eller vardenafil (Levitra®). Bruk av disse legemidlene sammen med nelfinavir kan øke risikoen for å få bivirkninger som lavt blodtrykk, endringer i synet, eller langvarig ereksjon av penis.

P-piller som inneholder østrogen kanskje ikke fungerer så godt mens du bruker denne medisinen. For å unngå å bli gravid, må du bruke en annen form for prevensjon sammen med pillene dine. Andre former inkluderer kondomer, membraner, eller prevensjon skum eller gelé.

Denne medisinen kan øke blodsukkeret. Sjekk med legen din hvis du eller barnet ditt merke en endring i resultatene av blod eller urin sukker tester.

Denne medisinen kan føre til at du har overflødig kroppsfett. Fortell legen din dersom du eller barnet ditt merker endringer i kroppsfasong, for eksempel en økt mengde fett i øvre rygg og nakke, eller rundt brystet og magen. Du kan også miste fett fra ben, armer og ansikt.

Når du begynner å ta HIV-medisiner, kan immunforsvaret bli sterkere. Hvis du eller barnet ditt har visse infeksjoner, for eksempel lungebetennelse eller tuberkulose, kan du legge merke til nye symptomer når kroppen prøver å bekjempe dem. Hvis dette skjer, må du huske å fortelle legen din.

Denne medisinen vil ikke holde deg fra å gi HIV til partneren din under sex. Pass på at du forstår dette og praktisere sikker sex, selv om partneren din har også HIV, ved å bruke en latex kondom eller annen barrieremetode. Denne medisinen vil ikke holde deg fra å gi HIV til andre mennesker hvis de blir utsatt for blod. Ikke gjenbruk eller dele nåler med noen.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.