nedkjøling og kald temperatur eksponering – emneoversikt

Hypotermi oppstår når kroppen blir kald og mister varme raskere enn kroppen kan gjøre det.

skjelving; Kaldt, blek eller blå-grå hud; Mangel på interesse eller bekymring (apati); Dårlig dømmekraft; Mild ustøhet i balanse eller vandre; Utydelig tale; Nummen hender og fingre og problemer å utføre oppgaver.

Stammen av kroppen er kaldt å ta på; Musklene blir stiv; Langsom puls; Puste det er grunt og tregere; Svakhet eller søvnighet; Forvirring; Tap av bevissthet; Skjelving, noe som kan stoppe hvis kroppstemperaturen synker under 90 ° F (32 ° C).

Hva ville du gjøre hvis du kutter fingeren mens hakking grønnsaker? Hvordan ville håndtere komfyrtopp brenne, en edderkopp bitt, eller et barns skrape fra et fall? Mindre skader skjer hver dag, og de fleste er enkle å behandle hjemme. Men for å håndtere dem raskt og rolig, må du vite hva du skal gjøre, og har de riktige forsyninger.

Noen ganger kan en normal, frisk voksen har en lav kroppstemperatur, for eksempel 96 ° F (36 ° C). Hvis personen med lav kroppstemperatur er ikke syk, ikke har noen andre problemer, og er ikke et spedbarn eller en eldre voksen, da evaluering vanligvis ikke er nødvendig.

Hypotermi kan oppstå når du er utsatt for kald luft, vann, vind eller regn.

kroppstemperaturen kan falle til et lavt nivå ved temperaturer på 50 ° C (10 ° C) eller høyere i vått og vindfullt vær, eller hvis du er i 60 ° F (16 ° C) til 70 ° F (21 ° C) vann. Hvis du har mild hypotermi, kan hjemmebehandling være nok til å bringe kroppstemperaturen tilbake til det normale.

Tidlige symptomer inkluderer

Sene symptomer inkluderer

Hypotermi er en nødssituasjon, og kan raskt føre til bevisstløshet og død hvis varmetap fortsetter. Det er veldig viktig å kjenne symptomene på hypotermi og få behandling raskt. Ofte en turgåer eller skiløper kroppstemperatur vil slippe veldig lav før andre oppdager at noe er galt. Hvis noen begynner å skjelve voldsomt, snubler, eller ikke kan svare på spørsmålene, kan det være hypotermi, og du trenger å varme ham eller henne raskt. For informasjon om når du skal søke medisinsk hjelp, kald temperatur eksponering.

Pollen teller, behandling tips, og mye mer.

Det er ingenting å fnyse.