myofascial utgivelse terapi: kan det lindre ryggsmerter?

Myofasciell (min-o-FASH-e-ul) utgivelsen er en manuell terapi teknikk som ofte brukes i massasje. Teknikken fokuserer på smerte antas å oppstå fra myofascielle vev – de tøffe membraner som brytes, koble til og støtter musklene.

Teoretisk myofascial smerte skiller seg fra andre typer smerte fordi det stammer i “triggerpunkter”, som er relatert til stive, forankret områder innenfor myofascial vev. Smerten som et triggerpunkt forårsaker ofte er vanskelig å lokalisere, skjønt.

Under myofascial utgivelse terapi, lokaliserer terapeuten myofascielle områder som føles stiv og fast i stedet for elastisk og bevegelig under lett manuelt trykk. Disse områdene, men ikke alltid i nærheten av det som føles som kilden til smerte, er tenkt å begrense muskel- og leddbevegelser, noe som bidrar til utbredt muskelsmerter.

Den fokuserte manuelt trykk og stretching brukes i myofascial utgivelse terapi løsne opp begrenset bevegelse, som fører indirekte til redusert smerte.

Mange studier har funnet at massasje, kiropraktikk manipulasjon og lignende manuelle behandlinger fungerer like godt som andre behandlinger for ryggsmerter. Få studier har imidlertid testet myofascial utgivelse terapi spesielt, blant annet fordi de eksakte elementer av myofascial utgivelsen terapi varierer fra terapeut til terapeut.

Hvis du har blitt fortalt at myofascial utgivelsen terapi kan være nyttig for ryggen din smerte, ta kontakt med en terapeut som har opplæring i teknikk.