myofascial smerte syndrom sykdom

Muskelsmerte syndrom er en kronisk smertelidelse. I myofascial smerte syndrom, trykk på følsomme punkter i musklene (triggerpunkter) fører til smerte i tilsynelatende urelaterte deler av kroppen din. Dette kalles referert smerte.

Myofascial smerte syndrom oppstår vanligvis etter at en muskel er inngått gjentagelser. Dette kan være forårsaket av repetitive bevegelser som brukes i jobb eller hobbyer eller ved stressrelatert muskelspenninger.

symptomer

Mens nesten alle har opplevd muskelspenninger smerte, ubehag forbundet med myofascial smerte syndrom vedvarer eller forverres. Behandlingstilbud for myofascial smerte syndrom inkluderer fysioterapi og triggerpunktinjeksjoner. Smertestillende medikamenter og avslapping teknikker også kan hjelpe.

Dyp, verkende smerter i en muskel; Smerter som vedvarer eller forverres; En øm knute i en muskel; Søvnproblemer på grunn av smerter

Tegn og symptomer på myofascial smerte syndrom kan omfatte

Gjør en avtale med legen din dersom du opplever muskelsmerter som ikke går bort. Nesten alle opplever muskelsmerter fra tid til annen. Men hvis muskelsmerter vedvarer til tross for hvile, massasje og lignende egenomsorg tiltak, gjøre en avtale med legen din.

Sensitive områder av stramme muskelfibre kan dannes i musklene etter skader eller overdrive. Disse sensitive områder kalles triggerpunkter. Et triggerpunkt i en muskel kan føre til belastning og smerter i hele muskelen. Når denne smerten vedvarer og forverres, legene kaller det myofascielle smertesyndrom.

Muskel skader. En akutt muskelskader eller kontinuerlig muskel stress kan føre til utvikling av triggerpunkter. For eksempel kan et sted innenfor eller i nærheten av en anstrengt muskelen blir en triggerpunkt. Repeterende bevegelser og dårlig holdning kan også øke risikoen .; Stress og angst. Folk som ofte opplever stress og angst kan være mer sannsynlig å utvikle triggerpunkter i musklene. En teori er at disse personene kan være mer sannsynlig å presse sine muskler, en form for gjentatt belastning som forlater muskler utsatt for å utløse poeng.

Myofascial smerte syndrom er forårsaket av en stimulus, for eksempel trykk, som setter av triggerpunkter i musklene. Faktorer som kan øke risikoen for muskeltriggerpunkter inkluderer

Søvnproblemer. Tegn og symptomer på muskelsmerte syndrom kan gjøre det vanskelig å sove om natten. Du kan ha problemer med å finne en komfortabel søvn posisjon. Og hvis du flytter om natten, kan du treffer et triggerpunkt og vekke .; Fibromyalgi. Noen undersøkelser tyder på at myofascial smerte syndrom kan utvikle seg til fibromyalgi i noen mennesker. Fibromyalgi er en kronisk tilstand som har utbredt smerte. Det er antatt at hjernen til personer med fibromyalgi blir mer følsomme for smerte signaler over tid. Noen leger mener myofascial smerte syndrom kan spille en rolle i å starte denne prosessen.

Fører til

Komplikasjoner forbundet med myofascial smerte syndrom kan omfatte

Fordi mange av de tegn og symptomer på muskelsmerte syndrom er lik ulike andre lidelser, kan du se flere leger før du får en diagnose.

Du er sannsynligvis å starte med et besøk til din fastlege, som kan henvise deg til en lege som er spesialist på diagnostisering og behandling av muskel- og ledd forhold (revmatolog). Du kan få mer ut av avtalen hvis du gjør disse tingene på forhånd

For myofascial smerte syndrom, noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer

Din lege eller helsepersonell vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å bruke mer tid på.

Risikofaktorer

Spørsmål legen kan spørre omfatte

Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, sørg for å spørre om det er noe du trenger å gjøre på forhånd for å forberede for din evaluering .; Noter ned eventuelle symptomer du opplever, selv om de synes relatert til grunnen du har planlagt avtalen .; Lag en liste over nøkkel medisinsk informasjon, inkludert eventuelle andre forhold som du blir behandlet, og navnene på noen medisiner, vitaminer eller kosttilskudd du tar .; Tenk spørsmål å spørre legen din og skrive dem ned. Ta med brevpapir og en penn for å notere ned informasjon som legen din adressene dine spørsmål.

komplikasjoner

Under fysisk eksamen, kan legen bruke milde finger presset til det smertefulle området, føler for anspente områder. Visse måter å trykke på avtrekkeren punktet kan lokke fram konkrete tiltak. For eksempel kan du oppleve en muskel rykk.

Hva er mulige årsaker til symptomene mine ?; Er min tilstand midlertidig ?; Vil jeg trenge behandling ?; Hvilke behandlinger er tilgjengelig ?; Har du noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem?

Muskelsmerter har mange mulige årsaker. Legen din kan anbefale andre tester og prosedyrer for å utelukke andre årsaker til muskelsmerter.

Hvilke symptomer du opplever ?; Hvor føler du deg den mest intense delen av smerte ?; Hvor lenge har du vært inne i disse symptomene ?; Gjør dine symptomer ser ut til å komme og gå, eller er de vedvarende ?; Er det noe ser ut til å gjøre symptomene bedre ?; Er det noe ser ut til å gjøre symptomene verre ?; Er dine symptomer verre i morgen eller på et bestemt tidspunkt på dagen ?; Har du utfører repetitive oppgaver på jobben eller for hobbyer ?; Har du hatt noen nylige skader ?; Har din smerte få deg til å begrense dine aktiviteter?

Forberedelse til timen din

Behandling for myofascial smerte syndrom inkluderer vanligvis medisiner, triggerpunktinjeksjoner eller fysioterapi. Ingen bevis støtter ved hjelp av en behandling over en annen. Diskutere alternativer og behandling preferanser med legen din. Du må kanskje prøve mer enn én måte å finne smertelindring.

Medisiner som brukes for myofascial smerte syndrom inkluderer

Smertestillende midler. Over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen (Advil, Motrin IB, andre) og naproxen natrium (Aleve) kan hjelpe noen mennesker. Eller legen din kan foreskrive sterkere smertestillende midler. Noen er tilgjengelig i patcher som du plasserer på huden .; Antidepressiva. Mange typer antidepressiva kan bidra til å lindre smerte. For noen mennesker med myofascial smerte syndrom, synes amitriptylin å redusere smerte og bedre søvn .; Beroligende midler. Klonazepam (Klonopin) hjelper slappe muskler rammet av myofascial smerte syndrom. Det må brukes med forsiktighet, fordi det kan føre til søvnighet, og kan være vanedannende.

En fysioterapeut kan tenke ut en plan for å lindre smertene dine basert på dine symptomer. Fysioterapi for å lindre muskelsmerte syndrom kan innebære

Stretching. En fysioterapeut kan lede deg gjennom milde tøyningsøvelser for å lindre smertene i den berørte muskelen. Hvis du føler triggerpunkt smerte når stretching, kan fysioterapeut spray en lammende løsning på huden .; Posture trening. Forbedre din holdning kan bidra til å lindre muskelsmerte, spesielt i nakken. Øvelser som styrker musklene rundt din triggerpunkt vil hjelpe deg å unngå overworking noen muskler .; Massasje. En fysioterapeut kan massere berørte muskelen for å lindre smerte. Den fysiske terapeut kan bruke lange håndslag langs muskel eller sted press på bestemte områder av muskel å frigjøre spenninger .; Varme. Bruk av varme, via en varm pakke eller en varm dusj kan lindre muskelspenninger og redusere smerte .; Ultralyd. Denne typen terapi bruker lydbølger for å øke blodsirkulasjonen og varme, noe som kan fremme helbredelse i muskler rammet av myofascial smerte syndrom.

Injeksjon av en lammende agent eller et steroid til et triggerpunkt kan bidra til å lindre smerte. I noen mennesker, bare det handler om å sette nålen i triggerpunkt bidrar til å bryte opp muskelspenninger. Kalt dry needling, innebærer denne teknikken stikke en nål inn flere steder i og rundt triggerpunkt. Akupunktur synes også å være nyttig for noen mennesker som har myofascial smerte syndrom.

Ta vare på deg selv hvis du har myofascial smerte syndrom. Egenomsorg tiltak for å holde kroppen frisk kan gjøre det lettere for deg å konsentrere seg om å takle smerte. Prøv å

Trene. Lett trening kan hjelpe deg å takle bedre med smerte. Når din smerte kan, komme i bevegelse. Spør din lege eller fysioterapeut om hensiktsmessige øvelser .; Slappe av. Hvis du er stresset og anspent, kan du oppleve mer smerte. Finn måter å slappe av. Meditere, skriver i et tidsskrift eller snakke med venner kan alle være nyttig .; Ta vare på kroppen din. Spis en sunn diett full av frukt og grønnsaker. Få nok søvn slik at du våkner uthvilt. Ta vare på kroppen din, slik at du kan sette din energi mot å takle smerte.

Tester og diagnose

Å ha en kronisk smerte tilstand som myofascial smerte syndrom kan være frustrerende. Behandling kan være bare moderat vellykket for deg. Det kan hjelpe å snakke med en rådgiver om de utfordringene du står overfor. Online eller i-person støtte grupper kan også være nyttig ved å koble deg med mennesker som forstår hva du går gjennom.

1

Behandlinger og narkotika

Livsstil og hjem rettsmidler

Mestring og støtte

)

Lær mer om myofascielle smertesyndrom

Mer om myofascielle smertesyndrom