Myfortic

Bruk under graviditet er assosiert med økt risiko for abort og medfødte misdannelser. Kvinner i fruktbar alder må informeres om graviditet forebygging og planlegging. Økt risiko for utvikling av lymfomer og andre kreftformer, spesielt i huden, på grunn av immunsuppresjon. Økt mottakelighet for bakteriell, virus, sopp, og protozo infeksjoner, inkludert opportunistiske infeksjoner. Bare leger med erfaring med immunsuppressiv behandling og behandling av organtransplanterte pasienter bør foreskrive mykofenolatnatrium. Administrere pasienter i fasiliteter utstyrt og bemannet med tilstrekkelig laboratorium og støttende medisinske ressurser. Legen er ansvarlig for vedlikeholdsbehandling bør ha fullstendig informasjon forutsetning for oppfølgingen av pasienten.

Bruker For Myfortic

Terapeutisk Klasse: Immune suppressant

Når en pasient får en organtransplantasjon, vil kroppens hvite blodlegemer prøve å bli kvitt (avvise) det transplanterte organet. Mycophenolate hindrer de hvite blodcellene avstøter det transplanterte organet.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier utført hittil ikke har vist pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av sp hos barn 5 år og eldre som hadde en nyretransplantasjon i minst 6 måneder før. Imidlertid har sikkerhet og effekt ikke er etablert hos barn yngre enn 5 år.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av sp hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte lever, nyre eller hjerteproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får sp.

Før du bruker Myfortic

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Ta dette legemidlet nøyaktig som anvist av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. Tar for mye kan øke sjansen for bivirkninger, mens du tar for lite kan føre til avvisning av det transplanterte organet.

Denne medisinen bør komme med en Medisinering Guide. Les og følg disse instruksjonene nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Det er best å ta denne medisinen på tom mage, enten 1 time før eller 2 timer etter måltider, med mindre legen din forteller deg noe annet.

Svelg forsinket frisetting helhet. Ikke knuse, brekke, eller tygge den.

Bruk kun merke av denne medisinen som legen har foreskrevet. Ulike merker kanskje ikke fungere på samme måte.

Hvis du også bruker antacida som inneholder aluminium eller magnesium (som Maalox® eller Mylanta®), ikke bruker dem samtidig som sp. Hvis du har spørsmål, snakk med legen din om den beste tiden å bruke medisiner.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Riktig bruk av Myfortic

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk. Legen din vil ta blodprøver for å kontrollere at mykofenolat fungerer som den skal, og for å se etter uønskede effekter.

Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Hvis du er en kvinne som kan føde barn, kan legen gi deg en graviditetstest før du begynner å bruke dette legemidlet og 8 til 10 dager etter du bruker denne medisinen for å sørge for at du ikke er gravid. Dine p-piller kanskje ikke fungerer så godt mens du bruker denne medisinen. Du må bruke to former for prevensjon sammen for hele tiden at du blir behandlet, og i 6 uker etter at du mottar din siste dose av denne medisinen. Bruk p-piller sammen med en annen form for prevensjon, for eksempel kondom, pessar eller prevensjons skum eller gelé. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Ved hjelp av denne medisinen kan øke risikoen for å få hudkreft eller kreft i lymfesystemet (lymfom). Snakk med legen din hvis du har spørsmål om denne risikoen.

Bruk solkrem eller sunblock lotion med solfaktor (SPF) på minst 15 med jevne mellomrom når du er utendørs. Bruk beskyttende klær og hatter og holde ut av direkte sollys, spesielt mellom klokken 10 på morgenen og 15:00 Unngå sunlamps og solarium.

Mycophenolate kan midlertidig redusere antall hvite blodlegemer i blodet, noe som øker sjansen for å få en infeksjon. Hvis du kan, unngå folk med infeksjoner. Sjekk med legen din umiddelbart hvis du tror du får en infeksjon, eller hvis du har feber eller frysninger, hoste eller heshet, korsryggen eller siden smerte, eller smertefull eller vanskelig vannlating.

Denne medisinen kan øke risikoen for å utvikle en alvorlig og sjelden hjerneinfeksjon som kalles progressiv multifokal leukoencefalopati (PML). Sjekk med legen din med en gang hvis du har mer enn ett av disse symptomene: synsforstyrrelser, tap av koordinasjon, klossethet, hukommelsestap, problemer med å snakke eller forstå hva andre sier, og svakhet i bena.

Denne medisinen kan øke risikoen for å utvikle sjeldne og alvorlige virusinfeksjoner, som helvetesild, herpes, cytomegalovirus (CMV) infeksjon, BK virus-assosiert nefropati (BKVAN), eller polyomavirus-assosiert nefropati (PVAN). CMV kan forårsake alvorlige vev og blod infeksjoner. BK virus kan påvirke hvordan nyrene arbeid og forårsake en transplantert nyre til å mislykkes. Sjekk med legen din med en gang hvis du har mer enn ett av disse symptomene: blodig urin, en redusert frekvens eller mengden av urin, feber, økt tørste, tap av matlyst, korsryggen eller siden smerte, kvalme, smertefulle munnsår eller blemmer , sår hals, hevelse i ansiktet, fingrene, eller ben, problemer med å puste, uvanlig tretthet eller svakhet, oppkast, eller vektøkning.

Forholdsregler når du bruker Myfortic

Denne medisinen kan føre til reaktivering av hepatitt B eller C-infeksjon. Sjekk med legen din med en gang hvis du har følgende symptomer mens du bruker denne medisinen: mørk urin eller blek avføring, kvalme, oppkast, tap av appetitt, smerter i øvre del av magen, gul hud eller øyne.

Mycophenolate kan føre til erytroaplasi (PRCA). Dette er en svært sjelden tilstand der kroppen ikke lenger gjør røde blodlegemer og pasienten har alvorlig anemi. Sjekk med legen din med en gang hvis du har feber og sår hals, blek hud, uvanlige blødninger eller blåmerker, eller uvanlig tretthet eller svakhet.

Mens du bruker denne medisinen, og etter at du slutter, ikke har noen vaksinasjoner (vaksiner) uten legens godkjennelse. Mycophenolate vil senke kroppens motstand, og det er en sjanse du kanskje få infeksjon immunisering er ment å forhindre.

Ikke slutt å ta denne medisinen uten å sjekke først med legen din. Dette kan føre til avvisning av det transplanterte organet. Legen din vil avgjøre hvor lenge du skal ta legemidlet.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Myfortic bivirkninger

Myfortic (mykofenolsyre)

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori D Positiv bevis for risiko

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Avslag Profylakse mykofenolsyre, muromonab-CD3, belatacept, NULOJIX, Orthoclone OKT3