morgenkvalme sykdom

Morgenkvalme er kvalme som oppstår under svangerskapet. Navnet er en misvisende benevnelse, men siden morgenkvalme kan slå til når som helst på dagen eller natten.

Morgenkvalme rammer en stor andel av gravide kvinner. Det er mest vanlig i første trimester, men for noen kvinner morgenkvalme henger gjennom hele svangerskapet. Behandling er vanligvis ikke nødvendig – selv om ulike hjem rettsmidler, for eksempel småspising hele dagen og nipper ingefærøl, ofte lindre kvalme.

symptomer

Sjelden, er morgenkvalme så alvorlig at det er klassifisert som hyperemesis gravidarum. Denne typen morgenkvalme kan kreve sykehusinnleggelse og behandling med intravenøse (IV) væsker og medisiner.

Den kvalme eller oppkast er alvorlig; Du passerer bare en liten mengde urin, eller det er mørkt i fargen; Du kan ikke holde nede væsker; Du føler deg svimmel eller besvime når du står opp; Ditt hjerte løp; Du kaster opp blod

Morgenkvalme er preget av kvalme med eller uten oppkast. Det er mest vanlig i første trimester, noen ganger begynner så tidlig som to uker etter unnfangelsen.

Ta kontakt med din graviditet omsorg leverandøren hvis

Hva forårsaker morgenkvalme er ikke klart, men de hormonelle endringene av svangerskapet antas å spille en rolle. I sjeldne tilfeller kan alvorlig eller vedvarende kvalme eller oppkast være forårsaket av en medisinsk tilstand som ikke er relatert til svangerskapet – for eksempel skjoldbruskkjertelen eller leversykdom.

Du opplevde kvalme eller oppkast av reisesyke, migrene, visse lukter eller smaker, eller eksponering for østrogen (i p-piller, for eksempel) før svangerskapet; Du opplevde morgenkvalme under en tidligere graviditet; Du er gravid med tvillinger eller andre multipler

Morgenkvalme kan påvirke noen som er gravid, men det kan være mer sannsynlig hvis

Du er gravid med en jente; Du har en familiehistorie med hyperemesis gravidarum; Du opplevde hyperemesis gravidarum under en tidligere graviditet

Fører til

Du kan være mer sannsynlig å oppleve hyperemesis gravidarum hvis

Vanligvis betyr morgenkvalme ikke føre til komplikasjoner for mor eller baby.

Men hvis du er undervektig før graviditet og morgenkvalme hindrer deg fra å få en sunn mengde vekt under svangerskapet, barnet kan bli født undervektige. I sjeldne tilfeller kan hyppig oppkast føre til tårer i røret som forbinder munnen til magen (spiserøret).

Morgenkvalme kan vanligvis løses under rutinemessig prenatal avtaler.

For å forberede for din avtale

Risikofaktorer

Noen grunnleggende spørsmål å spørre om morgenkvalme inkluderer

Skriv ned eventuelle symptomer du opplever. Ta med alle dine symptomer, selv om du ikke tror de er relatert .; Lag en liste over alle medisiner, vitaminer og andre kosttilskudd du tar. Skriv ned doser, og hvor ofte du tar dem .; Har et familiemedlem eller en nær venn følge deg, hvis det er mulig. Du kan få mye informasjon på ditt besøk, og det kan være vanskelig å huske alt .; Ta en bærbar eller notisblokk med deg. Bruk den til å skrive ned viktig informasjon under ditt besøk .; Tenk på hvilke spørsmål du vil spørre. Skriv dem ned med en liste over de viktigste spørsmålene først.

komplikasjoner

Ikke nøl med å stille oppfølgende spørsmål som de oppstår til deg i løpet av timen din.

Hva er sannsynlig forårsaker symptomene mine ?; Vil jeg ha kvalme og oppkast gjennom hele svangerskapet mitt ?; Er det noen medisiner jeg kan ta for å hjelpe med symptomene mine ?; Har min tilstand utgjør noen risiko for barnet mitt ?; Hva egenomsorg tiltak anbefaler du å prøve?

Noen potensielle spørsmål lege eller svangerskapsomsorg leverandør kan spørre omfatte

Hvor lenge har du vært opplever symptomer ?; Hvor ofte opplever du anfall av kvalme eller oppkast ?; Hvor alvorlige er symptomene dine ?; Legger du merke til visse triggere for kvalme eller oppkast ?; Opplever du dine symptomer på bestemte tider i løpet av dagen eller hele tiden ?; Tar du en prenatal vitamin? Har du regelmessig ta andre medisiner ?; Hva, om noe, gjør at du føler deg bedre ?; Hva, om noe, gjør du føler deg verre?

Forberedelse til timen din

Morgenkvalme er vanligvis diagnostisert basert på dine symptomer. Hvis graviditet omsorg leverandøren mistenker hyperemesis gravidarum, må du kanskje forskjellige urin og blodprøver. Din svangerskapsomsorg leverandør kan også gjøre en ultralyd for å bekrefte antall fostre og oppdage eventuelle underliggende forhold som kan bidra til kvalme.

Behandling er ikke nødvendig for de fleste tilfeller av morgenkvalme. Hvis morgen sykdom symptomer vedvarer, kan imidlertid graviditet omsorg leverandøren foreskrive vitamin B-6 kosttilskudd, antihistaminer og muligens anti-kvalme medisiner.

Velg matvarer nøye. Velg mat som er høy i karbohydrater eller proteiner, lite fett, og lett å fordøye. Salt mat er ofte nyttig, som er matvarer som inneholder ingefær – for eksempel ingefær lollipops. Unngå fet, krydret og fet mat .; Snack ofte. Før du får ut av sengen om morgenen, spise et par brus kjeks eller et stykke tørr toast. Bite i løpet av dagen, i stedet for å spise tre store måltider. En tom mage kan gjøre kvalme verre .; Drikk rikelig med væske. Sip vann eller ingefærøl. Det kan også bidra til å suge på hard candy, is chips eller is spretter .; Vær oppmerksom på kvalme triggere. Unngå mat og lukt som synes å gjøre kvalme verre .; Puste frisk luft. Når været tillater det, åpne vinduer i ditt hjem eller arbeidsplass. Ta en daglig tur utendørs .; Vær forsiktig med prenatal vitaminer. Hvis du føler deg kvalm etter å ta prenatal vitaminer, ta vitaminer om natten eller med en matbit. Det kan også bidra til å tygge tyggegummi eller suge på hard candy etter å ta prenatal vitamin. Hvis disse trinnene ikke hjelper, kan du spørre svangerskapsomsorg leverandør om andre måter du kan få jern og vitaminer du trenger under svangerskapet.

Hvis du har alvorlig morgenkvalme, kan legen snakke med deg om medisiner for å behandle den. Kombinasjonen av doxylamine og pyridoksin (Diclegis) har blitt godkjent av Food and Drug Administration for behandling av kvalme i svangerskapet. Døsighet kan oppstå med denne medisinen, så det er viktig å unngå aktiviteter som krever mental årvåkenhet, for eksempel kjøring, når du tar den.

Akupressur. Akupressur armbånd er tilgjengelig uten resept i de fleste apotek. Selv om akupressur armbånd ikke har vist seg å være mer effektivt enn narre behandlinger, noen kvinner synes å finne wristbands nyttige .; Akupunktur. Akupunktur innebærer å sette inn hår-tynne nåler inn i huden din. Akupunktur er ikke en god måte å behandle morgenkvalme, men noen kvinner synes å finne det nyttig .; Ginger. Herbal ingefær kosttilskudd synes å lindre morgenkvalme for noen kvinner. De fleste undersøkelser tyder på at ingefær kan trygt brukes under graviditet, men det er noen bekymring for at ingefær kan påvirke fosterets kjønnshormoner .; Hypnose. Selv om det er lite forskning på emnet, har noen kvinner funnet lindring av morgenkvalme gjennom hypnose .; Aromaterapi. Selv om det også er lite forskning på temaet, visse dufter, normalt laget ved hjelp av eteriske oljer (aromaterapi), kan hjelpe noen kvinner håndtere morgenkvalme.

Hvis du har hyperemesis gravidarum, må du kanskje å bli behandlet med intravenøs (IV) væsker og anti-kvalme medisiner på sykehuset.

For å lindre morgenkvalme

Tester og diagnose

Ulike alternative løsninger har vært foreslått for morgenkvalme, inkludert

Sjekk med din graviditet omsorg leverandøren før du bruker noen naturmidler eller alternative behandlinger for å lindre morgenkvalme.

Det er ingen god måte å forhindre morgenkvalme. Før unnfangelsen, men kan det hjelpe å ta prenatal vitaminer. Flere eldre studier tyder på at kvinner som tar multivitaminer på tidspunktet for unnfangelse og tidlig i svangerskapet er mindre sannsynlighet for å oppleve alvorlige morgenkvalme. Den folsyre i prenatal vitaminer hjelper også forebygge nevralrørsdefekter, som ryggmargsbrokk.

Behandlinger og narkotika

Livsstil og hjem rettsmidler

1

Alternativ medisin

Forebygging

)

Lær mer om Morgenkvalme

Mer om Morgenkvalme