mitralstenose

Mitralstenose – eller mitralstenose – er en innsnevring av hjertets mitralklaffen. Dette unormal ventil åpner ikke riktig, blokkerer blodstrømmen inn i hoved pumping kammer av hjertet (venstre ventrikkel). Mitralstenose kan gjøre deg sliten og kortpustet, blant andre problemer.

Den viktigste årsaken til mitralstenose er en infeksjon som kalles revmatisk feber, som er relatert til strep infeksjoner. Revmatisk feber – nå sjelden i USA, men fortsatt vanlig i utviklingsland – kan arr mitralklaffen. Venstre ubehandlet, mitralstenose kan føre til alvorlige hjertekomplikasjoner.

Du kan føle deg bra med mitralklaffstenose, eller du kan ha minimale symptomer i flere tiår. Imidlertid kan milde problemer plutselig forverres. Kontakt legen din hvis du utvikler

Mitralstenose symptomer kan oppstå eller forverres når som helst pulsen øker, for eksempel under trening. En episode med hurtige hjerteslag kan følge disse symptomene. Eller de kan utløses av graviditet eller annen fysisk stress, slik som en infeksjon.

I mitralklaffstenose, er trykket som bygger seg opp i hjertet og deretter sendt tilbake til lungene, noe som resulterer i væske buildup (lunger) og kortpustethet.

Symptomer på mitralstenose oftest vises i mellom 30 og 50 i utviklede land, men de kan oppstå i alle aldre – selv i barndommen.

Mitralstenose kan også gi symptomer som legen finner under eksamen din. Dette kan omfatte

Når bør du oppsøke lege

Slik arbeider hjertet

Ring legen din for en umiddelbar avtale hvis du utvikle utmattelse eller kortpustethet ved fysisk aktivitet, hjertebank eller brystsmerter.

Hvis du har blitt diagnostisert med mitralstenose men har ikke hatt symptomer, snakk med legen din om oppfølgings evalueringer.

Hva du kan gjøre

Årsaker til mitralstenose inkluderer

Spørsmål å spørre legen din på din første avtale omfatte

Hjertet, sentrum av sirkulasjonssystemet, består av fire kamre. De to forkamrene (atriene) motta blod. De to nederste kamre (ventriklene) pumpe blod.

Spørsmål å spørre om du blir henvist til en kardiolog inkludere

Fire hjerteklaffer åpne og lukke for å la blod flyte i kun én retning gjennom hjertet. Mitralklaffen – som ligger mellom de to kamrene på venstre side av hjertet – består av to klaffer av vev kalt flygeblader.

Hva du kan forvente fra legen din

Mitralklaffen åpnes når blodet flyter fra venstre atrium til venstre ventrikkel. Da flikene tett for å hindre at blod som nettopp har gått inn i venstre hjertekammer fra å strømme bakover. En defekt hjerteklaff unnlater å enten åpne eller lukke helt.

Hva du kan gjøre i mellomtiden

Mitralstenose er mindre vanlig i dag enn det en gang var fordi den vanligste årsaken, revmatisk feber, er sjelden i USA. Men revmatisk feber er fortsatt et problem i utviklingsland.

Risikofaktorer for mitralstenose inkluderer

Som andre hjerteklaffen problemer, kan mitralstenose belastning ditt hjerte og redusere blodstrømmen. Ubehandlet, mitralstenose kan føre til komplikasjoner som

Din fastlege kan være den første til å mistenke mitralstenose. Etter den første avtale, kan legen din henvise deg til en lege som er spesialist i hjertesykdommer (kardiolog).

Her er litt informasjon for å hjelpe deg med å forberede for din avtale.

Det er viktig for deg å forstå din tilstand. Ikke nøl med å spørre andre spørsmål.

En lege eller kardiolog som ser deg for mulig mitralstenose kan spørre

Mens du venter på din avtale, be familiemedlemmer om nære slektninger har hjertesykdom. Symptomene på mitralstenose er lik andre hjertesykdommer, inkludert noen som kjører i familier. Å vite om din families helse historie vil hjelpe legen bestemme diagnose og behandling.

Hvis øvelse gjør symptomene verre, unngå å bruke deg selv fysisk før du har sett legen din.

diagnostiske tester

Legen vil spørre om din medisinske historie og gi deg en fysisk undersøkelse som omfatter lytter til hjertet ditt gjennom et stetoskop. Mitralstenose forårsaker en unormal hjertelyd, kalt et hjerte bilyd.

medisiner

Legen din vil også lytte til lungene for å sjekke lunge lunger – en opphoping av væske i lungene – som kan oppstå med mitralstenose.

prosedyrer

Reparer med ballong valvuloplasty

Legen vil da bestemme hvilke tester er nødvendig for å stille en diagnose. For testing, kan du bli henvist til en kardiolog.

Vanlige tester for å diagnostisere mitralklaffstenose inkluderer

Hjerte tester som disse hjelpe legen skille mitralstenose fra andre hjertesykdommer, inkludert andre Mitralklaffefeil forhold. Disse testene også bidra til å avsløre årsaken til mitralstenose og om ventilen kan repareres.

Hvis du har mild til moderat mitralstenose med ingen symptomer, kan du ikke trenger umiddelbar behandling. I stedet for å legen din vil overvåke ventilen se om tilstanden forverres.

Ingen medisiner kan korrigere en mitral ventil defekt. Imidlertid kan visse medikamenter redusere symptomer ved lettelser ditt hjerte arbeidsmengde og regulere sin rytme.

Legen din kan forskrive

Du må kanskje ventil reparasjon eller erstatning for å behandle mitralklaffstenose. Kirurgiske og ikke-kirurgiske alternativer er tilgjengelige.

Dette nonsurgical prosedyren bruker en myk, tynn slange (kateter) tippet med en ballong. En lege guider kateteret gjennom en blodåre i armen eller lysken til innsnevret klaff. En gang i posisjon, blir ballongen blåst opp for å utvide ventilen, forbedrer blodstrømmen. Ballongen blir så deflatert og kateteret med ballongen fjernes.

For noen mennesker, lindrer ballong valvuloplasty tegn og symptomer på mitralstenose samt kirurgi. Hvis tilstanden forverres over tid, kan det hende du må prosedyren gjentas.

Ikke alle med mitralstenose er en kandidat for ballong valvuloplasty. Snakk med legen din for å avgjøre om det er et alternativ for deg.

Kirurgiske alternativene inkluderer

Mitral ventil erstatning. Kirurgen fjerner innsnevret klaff og erstatter den med en mekanisk eller vev ventil. Mekaniske ventiler, laget av metall, er holdbare, men bære risikoen for blodpropper. Hvis du mottar en mekanisk mitralklaffen, må du ta en antikoagulerende medisiner, slik som warfarin (Coumadin), for livet for å forebygge blodpropp.

Vevsklaffer – som kan komme fra en gris, ku eller menneskelig avdød donor – ofte til slutt må byttes ut. Legen din kan diskutere risiko og nytte av hver type hjerteklaff med deg.

For å forbedre livskvaliteten din hvis du har mitralklaffstenose, kan legen anbefale at du

Kvinner med mitralklaffstenose trenger å diskutere familieplanlegging med sine leger før du blir gravid. Graviditet får hjertet til å jobbe hardere. Hvordan et hjerte med mitralstenose tåler det ekstra arbeidet avhenger av graden av stenose og hvor godt hjertet pumper. Gjennom hele svangerskapet og etter fødselen, bør kardiolog og fødselslege overvåke deg.

Den beste måten å forhindre mitralklaffstenose er å hindre at den vanligste årsaken, revmatisk feber. Du kan gjøre dette ved å sørge for at du og dine barn se din lege for sår hals. Ubehandlet strep hals infeksjoner kan utvikle seg til revmatisk feber. Heldigvis er strep hals vanligvis lett behandles med antibiotika.

gå til legen din

Mitralklaffen kirurgi