mitomycin (intravenøst) forholdsregler

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen virker som den skal, og for å se etter uønskede effekter.

Mens du blir behandlet med mitomycin, og etter at du slutter behandlingen med det, ikke har noen vaksinasjoner (vaksiner) uten legens godkjennelse. Mitomycin kan senke kroppens motstand, og det er en sjanse du kanskje få infeksjon immunisering er ment å forhindre. I tillegg bør andre personer som bor i din husstand ikke ta oral polio vaksine siden det er en sjanse de kunne passere polio virus videre til deg. Unngå også personer som har tatt oral polio vaksine. Ikke komme nær dem, og ikke bo i samme rom med dem på veldig lenge. Hvis du ikke kan ta disse forholdsreglene, bør du vurdere iført en beskyttende ansiktsmaske som dekker nese og munn.

Mitomycin kan midlertidig redusere antall hvite blodlegemer i blodet, noe som øker sjansen for å få en infeksjon. Den kan også redusere antallet av blodplater, som er nødvendige for riktig blodpropp. Hvis dette skjer, er det visse forholdsregler du kan ta, spesielt når blodprosent er lav, for å redusere risikoen for infeksjon eller blødning

Hvis mitomycin uhell siver ut av venen der det er injisert, kan det skade huden og føre til arrdannelse. Hos noen pasienter kan det forekomme flere uker eller måneder etter at legemidlet er gitt. Fortell legen eller sykepleieren med en gang hvis du oppdager rødhet, smerte eller hevelse på stedet av injeksjon eller noe annet sted på huden din.