mitoksantron (intravenøst) beskrivelse og merkenavn

Mitoxantrone injeksjon brukes alene eller sammen med andre legemidler for å behandle prostatakreft og akutt nonlymphocytic leukemi (ANLL). Den tilhører gruppen av legemidler som kalles antineoplastics eller kreftmedisin. Mitoxantrone er også brukt til å behandle noen former for multippel sklerose (MS). Denne medisinen vil ikke kurere MS, men det kan forlenge tiden mellom tilbakefall.

Mitoxantrone forstyrrer veksten av kreftceller, som til slutt ødelagt. Siden veksten av normale celler i kroppen kan også bli påvirket av mitoxantron, vil andre uønskede effekter også forekomme. Noen av disse kan være alvorlige og må meldes til legen din. Andre effekter, som hårtap, ikke kan være alvorlig, men kan føre til bekymring. Noen uønskede effekter kan ikke forekomme i måneder eller år etter at medisinen er brukt.

Før du begynner behandlingen med mitoxantrone, bør du og legen din snakke om det gode denne medisinen vil gjøre samt risikoen ved å bruke det.

Dette legemidlet skal kun administreres av eller under direkte oppsyn av legen din.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Løsning

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av mitoxantrone injeksjon i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

allergi

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av mitoxantrone injeksjon hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte medisinske problemer, som kan kreve forsiktighet hos pasienter som får mitoxantrone.

Pediatric

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

geriatrisk

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du mottar dette legemidlet, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

andre interaksjoner

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Andre medisinske problemer

Mitoxantrone er noen ganger gitt sammen med visse andre legemidler. Hvis du bruker en kombinasjon av medisiner, er det viktig at du får hver og en i rette tid. Hvis du tar noen av disse legemidlene ved munnen, spør legen din for å hjelpe deg å planlegge en måte å ta dem til rett tid.

En sykepleier eller annet utdannet helsepersonell vil gi deg denne medisinen på et sykehus eller kreft klinikken. Dette legemidlet gis gjennom en nål plasseres i en av blodårene.

Hvis du har smerter, svie, rødhet, eller hevelse i huden området der nålen er plassert, forteller lege eller sykepleier umiddelbart.

Hvis denne medisinen blir på huden, skyll området godt med varmt vann og kontakt lege. Hvis medisinen kommer i øynene, skyll øynene med store mengder vann, og fortelle legen din.

Mens du mottar mitoxantrone, kan legen din vil at du skal drikke ekstra væske slik at du vil passere mer urin. Dette vil bidra til å forhindre nyreproblemer og holde nyrene fungerer bra.

Mitoxantrone fører ofte kvalme og oppkast. Imidlertid er det svært viktig at du fortsetter å motta medisin, selv om magen er urolig. Spør legen din om måter å redusere disse effektene.

Denne medisinen kommer med en pasient pakningsvedlegget. Les og følg informasjonen nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen virker som den skal. Blodprøver og tester for hjertefunksjon kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Du bør ikke få dette legemidlet dersom du er gravid. Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang. Også, kan legen kreve at du har en graviditetstest før du mottar hver dose av denne medisinen, for å sørge for at du ikke er gravid.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har brystsmerter eller ubehag, raske eller uregelmessige hjerteslag, kortpustethet, hevelse i føttene og leggene, eller urolig pust. Disse kan være symptomer på en alvorlig hjerteproblem.

Denne medisinen kan endre fargen på urinen til en blå-grønn farge. Det hvite i øynene dine kan også vises litt blå-grønn. Dette er normalt, spesielt i løpet av de første 24 timene etter at du mottar medisinen.

Mens du blir behandlet med mitoxantrone, og etter at du slutter behandlingen med det, ikke har noen vaksinasjoner (vaksiner) uten legens godkjennelse. Mitoxantrone kan senke kroppens motstand, og det er en sjanse du kanskje få infeksjon immunisering er ment å forhindre. I tillegg bør andre personer som bor i din husstand mottar ikke levende virusvaksiner (f.eks nasal influensa vaksine, meslinger, kusma eller røde hunder) siden det er en sjanse de kunne passere viruset til deg. Unngå også personer som har fått levende virusvaksiner. Ikke komme nær dem og ikke bo i samme rom med dem på veldig lenge. Hvis du ikke kan ta disse forholdsreglene, bør du vurdere iført en beskyttende ansiktsmaske som dekker nese og munn.

Mitoxantrone kan midlertidig redusere antall hvite blodlegemer i blodet, noe som øker sjansen for å få en infeksjon. Den kan også redusere antallet av blodplater, som er nødvendige for riktig blodpropp. Hvis dette skjer, er det visse forholdsregler du kan ta, spesielt når blodprosent er lav, for å redusere risikoen for infeksjon eller blødning

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.