minitran

Bruker For Minitran

Terapeutisk Klasse: Antianginale

Kjemisk Klasse: Nitrat

Nitroglyserin tilhører gruppen av legemidler som kalles nitrater. Det virker ved å slappe av blodårene og øke tilførsel av blod og oksygen til hjertet og samtidig redusere sin arbeidsbelastning. Når den brukes regelmessig på en langsiktig basis, bidrar dette hindre anginaanfall oppstår.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av nitroglyserin depot i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Før du bruker Minitran

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av nitroglyserin depot hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha lavt blodtrykk og aldersrelaterte lever, nyre eller hjerteproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får nitroglyserin depot.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder nitroglyserin. Det kan ikke være spesifikke for Minitran. Vennligst les med forsiktighet.

Bruk dette legemidlet nøyaktig som anvist av legen din. Ikke bruk mer av det, ikke bruke det oftere, og ikke bruke den for en lengre tid enn legen bestilt. Det vil bare fungere hvis brukt riktig.

Denne formen av nitrat brukes for å redusere antallet anginaanfall over lang tid. Det vil ikke frita et angrep som allerede har startet fordi det fungerer for sakte. Salven og koblingsskjemaer frigi legemidlet gradvis for å gi en effekt i 7 til 10 timer. Sjekk med legen din hvis du også trenger en hurtigvirkende medisin for å lindre smerten av en angina angrep.

Du bør bruke dette legemidlet første tingen i morgen, og følger samme timeplan hver dag. Dette legemidlet fungerer best hvis du har en “stoff-fri” periode hver dag når du ikke bruker den. Legen din vil planlegge dine doser i løpet av dagen for å gi rom for en rusfri tid. Følg planen for dosering nøye slik medisin vil fungere.

Denne medisinen kommer med en pakningsvedlegget. Les og følg instruksjonene i pakningsvedlegget. Spør legen din hvis du har spørsmål.

For pasienter som bruker salven

For pasienter som bruker patch system

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, gjelder det så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan.

Riktig bruk av nitroglyserin

Hvis du glemmer å bruke eller endre en lapp, sette en på så snart du kan. Hvis det er nesten på tide å sette på din neste patch, vente til da for å påføre et nytt plaster og hoppe den du savnet. Ikke påfør ekstra lapper for å gjøre opp for en glemt dose.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Etter å ha fjernet en brukt patch, brett den i to med den klebrige siden sammen. Sørg for å kaste det ut av rekkevidde for barn og kjæledyr.

Hvis du skal bruke denne medisinen i lang tid, er det svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen virker som den skal. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Ikke bruk denne medisinen hvis du tar riociguat (Adempas®), sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis®), eller vardenafil (Levitra®). Bruk en av disse legemidlene samtidig behandles med nitroglyserin kan forårsake alvorlige fall i blodtrykk, tåkesyn, svimmelhet, eller besvimelse. Hvis du tar disse medisinene, og du opplever en angina angrep, må du gå til sykehuset med en gang.

Forholdsregler når du bruker Minitran

Denne medisinen kan forårsake hodepine. Disse hodepine er et tegn på at medisinen virker. Ikke slutte å bruke medisin eller endre gang du bruker det for å unngå hodepine. Spør du legen om du kan ta aspirin eller paracetamol for å behandle hodepine.

Svimmelhet, eller besvimelse kan forekomme, spesielt når du kommer opp raskt fra liggende eller sittende stilling. Komme opp sakte kan hjelpe.

Svimmelhet, eller besvimelse er også mer sannsynlig å skje hvis du drikker alkohol, stå i lange perioder av gangen, trening, eller hvis været er varmt. Mens du bruker denne medisinen, være forsiktig med å begrense mengden alkohol du drikker. Også bruke ekstra forsiktig under trening eller varmt vær eller hvis du må stå i lange perioder av gangen.

Ikke slutte å bruke denne medisinen uten å sjekke med legen din først. Legen din kan ønske deg å gradvis redusere mengden du bruker før du stopper den helt.

Fortell legen ansvaret at du bruker denne medisinen før har en magnetisk resonans imaging (MRI) skanning. Hudforbrenninger kan oppstå på stedet der plasteret er slitt under denne prosedyren. Spør legen din hvis plasteret skal fjernes før har en MR-undersøkelse. Du må kanskje sette på et nytt plaster etter prosedyren.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Minitran bivirkninger

Minitran (nitroglyserin)

Få nødstilfelle hjelp umiddelbart hvis noen av følgende symptomer på overdosering

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Angina aspirin, amlodipin, metoprolol, atenolol, karvedilol, Norvasc

Hjerteinfarkt Plavix, lisinopril, aspirin, metoprolol, atenolol, warfarin

Angina pectoris Profylakse aspirin, metoprolol, atenolol, diltiazem, nitroglyserin, Toprol-XL

Hjertesvikt lisinopril, amlodipin, metoprolol, furosemid, karvedilol, Lasix

 eller gå delta i Minitran støttegruppe for å få kontakt med andre som har samme interesser.