mikrober diagnose

Noen ganger helsepersonell kan diagnostisere en smittsom sykdom ved å lytte til din medisinske historie og gjøre en fysisk eksamen. For eksempel, å lytte til deg beskrive hva som skjedde og eventuelle symptomer du har lagt merke spiller en viktig rolle i å hjelpe helsepersonell å finne ut hva som er galt.

Blod og urinprøver er andre måter å diagnostisere en infeksjon. Et laboratorium ekspert kan noen ganger se de uakseptable mikrobe i en prøve av blod eller urin sett under et mikroskop. En eller begge av disse testene kan være den eneste måte å finne ut hva som forårsaket infeksjon, eller de kan bli brukt for å bekrefte en diagnose.

I en annen type test, vil helsepersonell ta en prøve av blod eller annen kroppsvæske, som vaginal sekresjon, og deretter sette det inn i en spesiell beholder som kalles en petriskål for å se om noen mikrobe “vokser”. Denne testen kalles en kultur. Laboratoriearbeidere vanligvis kan identifisere visse bakterier, for eksempel klamydia, og virus, for eksempel herpes simplex, ved hjelp av denne metoden.

Røntgen, skanner og biopsier (tar en liten prøve av vev fra infiserte området og inspisere den under et mikroskop) er blant andre verktøy helsepersonell kan bruke til å gjøre en nøyaktig diagnose.

Alle de ovennevnte prosedyrer er relativt trygt, og noen kan gjøres i din helsepersonell kontor eller en klinikk. Andre utgjøre en høyere risiko for deg fordi de involverer prosedyrer som går inni kroppen din. Et slikt inngrep er å ta en biopsi fra et internt organ. For eksempel, kan en måte en lege diagnostisere Pneumocystis carinii lungebetennelse, lunge en sykdom forårsaket av et sopp, er ved å gjøre en biopsi på lungevev, og deretter undersøkelse av prøven under et mikroskop.