metronidazol intravenøs

Metronidazol har vist seg å være kreftfremkallende i mus og rotter. Bruken bør derfor være forbeholdt kun for forhold som det er godkjent.

Bruker For metronidazol

Terapeutisk Klasse: Antibiotika

Kjemisk Klasse: nitroimidazole

Metronidazole tilhører klassen av legemidler som kalles antibiotika. Det fungerer ved å drepe bakterier eller hindre deres vekst. Men metronidazol vil ikke fungere for forkjølelse, influensa eller andre virusinfeksjoner.

metronidazol skal gis bare av eller under direkte oppsyn av legen din.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For metronidazol, skal de følgende anses

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på metronidazol eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av metronidazol injeksjon i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Før du bruker metronidazol

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av metronidazol injeksjon hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha uønskede effekter og aldersrelaterte leverproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får metronidazol injeksjon.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du mottar metronidazol, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av metronidazol med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Bruk av metronidazol med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Bruk av metronidazol med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av metronidazol med noe av det følgende er ikke anbefalt. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen, endre noen av de andre medisinene du tar, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av metronidazol. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

En sykepleier eller annet utdannet helsepersonell vil gi deg metronidazol i et sykehus. metronidazol gis gjennom en nål plasseres i en av blodårene.

Legen din vil gi deg noen doser av metronidazol inntil tilstanden bedres, og deretter skifte til en oral medisin som fungerer på samme måte. Hvis du har noen bekymringer om dette, snakk med legen din.

Det er viktig at legen din sjekke fremgangen mens du får metronidazol. Dette er for å sørge for at infeksjonen er ryddet opp. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Du bør ikke få metronidazol hvis du har tatt en medisin som heter disulfiram (Antabuse®) i løpet av de siste 2 ukene. Ved hjelp av disse legemidlene sammen kan forårsake alvorlige uønskede effekter.

Å drikke alkohol mens du får metronidazol kan forårsake magesmerter, kvalme, oppkast, hodepine, eller rødme eller rødhet i ansiktet. Andre alkoholholdige preparater (f.eks eliksirer, hostemiksturer, tonics) kan også føre til problemer. metronidazol kan også føre til alkoholholdige drikker til å smake annerledes. Du bør ikke drikke alkohol eller ta andre preparater som inneholder alkohol mens du får metronidazol, eller i minst 3 dager etter at du er ferdig med medisin.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har svimmelhet, problemer med muskelkontroll eller koordinasjon, skjelving eller en ustø gange, sløret tale, eller problemer med å snakke. Dette kan være symptomer på en alvorlig hjerne tilstand som kalles encefalopati.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har brenning, nummenhet, prikking, eller smertefulle opplevelser i armer, hender, ben eller føtter. Disse kan være symptomer på en tilstand som kalles perifer neuropati.

Ring legen din med en gang hvis du har forvirring, tretthet, feber, en generell følelse av sykdom, hodepine, tap av matlyst, kvalme, stiv nakke eller rygg, eller oppkast. Disse kan være symptomer på en alvorlig tilstand som kalles aseptisk meningitt.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Riktig bruk av metronidazol

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori B Ingen påvist risiko hos mennesker

Forholdsregler når du bruker metronidazol

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Bakteriell Vaginitis metronidazol, klindamycin, Cleocin, tinidazole

Bakteriell infeksjon ciprofloxacin, amoxicillin, doksycyklin, azitromycin, metronidazol, Augmentin

Trichomoniasis metronidazol, Flagyl, tinidazole, Tindamax, Flagyl IV

STD Profylakse doksycyklin, azitromycin, metronidazol, Zithromax, Flagyl, ceftriaxone

metronidazol bivirkninger

metronidazol