metoklopramid (injeksjon rute, intravenøst) beskrivelse og merkenavn

Metoklopramid injeksjon er en medisin som øker bevegelser eller sammentrekninger i magen og tarmene. Den brukes til å diagnostisere visse problemer i mage eller tarm. Denne medisinen brukes også for å forebygge kvalme og oppkast som kan oppstå etter kirurgi eller etter behandling med kreft legemidler. Et annet legemiddel som kan anvendes sammen med metoklopramid injeksjon for å unngå bivirkninger som kan oppstå når den brukes sammen med kreft legemidler.

Metoklopramid injeksjon er også brukt til å lindre symptomer (som kvalme, oppkast, halsbrann, en følelse av fylde etter måltider, og tap av appetitt) som er forårsaket av en mage problem som kalles gastroparese hos pasienter med diabetes.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av metoklopramid injeksjon i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Løsning

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av metoklopramid injeksjon hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha bivirkninger som tardive dyskinesier, forvirring, eller døsighet, og aldersrelaterte nyreproblemer, som kan kreve en justering av dosen for pasienter som får metoklopramid injeksjon.

allergi

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Pediatric

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du mottar dette legemidlet, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

geriatrisk

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

andre interaksjoner

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Andre medisinske problemer

En sykepleier eller annet utdannet helsepersonell vil gi deg denne medisinen på et sykehus. Dette legemidlet gis gjennom en nål plassert i en av dine vener eller som et skudd inn i en av musklene dine.

Legen din vil gi deg noen doser av denne medisinen inntil tilstanden bedres, og deretter skifte til en oral medisin som fungerer på samme måte. Hvis du har noen bekymringer om dette, snakk med legen din.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen mens du får dette legemidlet for å sørge for at det fungerer som det skal.

Rådfør deg med lege eller sykepleier umiddelbart dersom du har noen av følgende symptomer etter å ha fått denne medisinen: kramper (anfall), vanskeligheter med å puste, en rask hjerterytme, høy feber, høyt eller lavt blodtrykk, økt svetting, tap av blærekontroll , alvorlig muskelstivhet, uvanlig blek hud, eller tretthet. Disse kan være symptomer på en alvorlig tilstand som kalles nevroleptisk malignt syndrom (NMS).

Sjekk med legen din med en gang hvis du har noen av følgende symptomer: vanskeligheter med å snakke, sikling, tap av balanse kontroll, muskel skjelving, krampetrekninger, eller stivhet, rastløshet, subbende gange, stivhet i armer og ben, kronglete bevegelser av kroppen; eller ukontrollerte bevegelser av ansikt, nakke og rygg.

Denne medisinen kan forårsake tardive dyskinesier (en bevegelsesforstyrrelse). Sjekk med legen din med en gang hvis du har noen av følgende symptomer mens du bruker denne medisinen: leppe smacking eller puckering, puffing i kinnene, raske eller orm-lignende bevegelser av tungen, ukontrollerte tyggebevegelser, eller ukontrollerte bevegelser av armer og ben.

Denne medisinen kan føre til at noen mennesker til å bli svimmel, ør, døsig, eller mindre våken enn de er normalt. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på legemidlet før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du er svimmel eller ikke våken.

Dette legemidlet vil legge til effekter av alkohol og andre CNS-depressiva (legemidler som gjør deg døsig eller mindre våken). Noen eksempler på CNS depressiva er antihistaminer eller medisin for høysnue eller forkjølelse, beroligende midler, beroligende midler, eller sovemidler, reseptbelagte smerte medisin eller narkotika, medisin for kramper eller barbiturater, muskelavslappende, eller bedøvelsesmidler, inkludert noen dental anestesi. Sjekk med legen din før du tar noen av de ovennevnte mens du bruker denne medisinen.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Få nødstilfelle hjelp umiddelbart hvis noen av følgende symptomer på overdosering

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.