metaproterenol

Bruker For metaproterenol

Terapeutisk Klasse: Bronkodilaterende

Farmakologisk Klasse: Beta-2 adrenerg agonist

Metaproterenol tilhører familien av legemidler som kalles adrenerge bronkodilatorer. Adrenerge bronkodilatorer er medisiner som åpner opp bronkiene (luftveiene) i lungene. De lindre hoste, piping i brystet, kortpustethet, og urolig pust ved å øke luftstrømmen gjennom bronkiene.

metaproterenol er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For metaproterenol, skal de følgende anses

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på metaproterenol eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av metaproterenol mikstur og tabletter hos barn yngre enn 6 år. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Før du bruker metaproterenol

Ingen informasjon er tilgjengelig om forholdet av alder til effektene av metaproterenol i geriatriske pasienter.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar metaproterenol, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruke metaproterenol med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Bruke metaproterenol med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av metaproterenol. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Bruk metaproterenol bare som anvist av legen din. Ikke bruk mer av det og ikke bruke det oftere enn legen bestilt. Du må heller ikke slutte å bruke metaproterenol eller astma medisin uten å fortelle legen din. For å gjøre dette kan øke sjansen for pusteproblemer.

Mål oral væske med en markert måleskje, oral sprøyte, eller medisin kopp. Gjennomsnittlig husholdning teskje kan ikke holde riktig mengde væske.

Dosen av metaproterenol vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av metaproterenol. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av metaproterenol, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen eller ditt barns fremgang på regelmessige besøk. Dette vil tillate legen din for å se om medisinen fungerer som den skal, og for å se etter eventuelle uønskede effekter.

Sjekk med legen din med en gang hvis du eller barnet ditt fortsatt har pusteproblemer etter å ha brukt en dose av metaproterenol eller hvis tilstanden blir verre.

Riktig bruk av metaproterenol

Du må ikke endre dosen eller slutte å bruke metaproterenol uten å spørre legen din først.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner for appetitt kontroll, astma, forkjølelse, hoste, høy feber, eller bihuleproblemer, og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Få nødstilfelle hjelp umiddelbart hvis noen av følgende symptomer på overdosering

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

Forholdsregler når du bruker metaproterenol

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Astma, akutt albuterol, Ventolin, deksametason, ProAir HFA, metylprednisolon, hydrokortison

KOLS, Vedlikehold Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA

metaproterenol bivirkninger

metaproterenol

Astma, Vedlikehold Symbicort, albuterol, flutikason, montelukast, Singulair, Advair Diskus

KOLS, Akutt albuterol, azithromycin, Zithromax, Ventolin, ProAir HFA, Xopenex

 eller gå delta i metaproterenol støttegruppe for å få kontakt med andre som har samme interesser.