menopause alternativ medisin

Mange tilnærminger har blitt fremmet som hjelpemidler i å håndtere symptomer på overgangsalder, men få av dem har vitenskapelige bevis for å sikkerhetskopiere krav. Noen komplementære og alternative behandlinger som har vært eller blir studert inkluderer

Planteøstrogen (fytoøstrogener). Disse østrogener forekommer naturlig i visse matvarer. Det finnes to hovedtyper av fytoøstrogener – isoflavoner og lignans. Isoflavoner finnes i soyabønner, kikerter og andre belgfrukter. Lignans oppstå i linfrø, hele korn, og noen frukter og grønnsaker.

Hvorvidt østrogener i disse matvarene kan lindre hetetokter og andre menopausale symptomer gjenstår å bli bevist, men de fleste studier har funnet dem ineffektive. Isoflavoner har noen svake østrogen-lignende effekter, så hvis du har hatt brystkreft, snakk med legen din før du supplere din diett med isoflavone piller.

Du har kanskje hørt om – eller til og med prøvd – andre kosttilskudd, slik som rødkløver, kava, dong quai, DHEA, nattlysolje og wild yam (naturlig progesteron krem). Vitenskapelige bevis på effektivitet mangler, og noen av disse produktene kan være skadelig.

Snakk med legen din før du tar noen urte eller kosttilskudd for overgangsplager. FDA regulerer ikke urteprodukter, og noen kan være farlig eller samhandle med andre medisiner du tar, sette din helse i fare.