Ménières sykdom

Hva er Ménières sykdom?

Hva er årsaken til symptomene på Ménières sykdom?

Hvorfor får folk Ménières sykdom?

Hvordan en lege diagnostisere Ménières sykdom?

Hvordan er Ménières sykdom behandles?

Hva er utsiktene for noen med Ménières sykdom?

Hva forskning om Ménières sykdom blir gjort?

Hvor kan jeg finne mer informasjon om Ménière ‘sykdom?

Ménières sykdom er en sykdom i det indre øret som forårsaker kraftig svimmelhet (vertigo), øresus (tinnitus), hørselstap, og en følelse av fylde eller lunger i øret. Ménières sykdom rammer vanligvis bare ett øre.

Angrep av svimmelhet kan komme plutselig eller etter en kort periode med tinnitus eller dempet hørsel. Noen mennesker vil ha enkle angrep av svimmelhet atskilt av lange perioder av gangen. Andre kan oppleve mange angrep tettere sammen over flere dager. Noen mennesker med Ménières sykdom har vertigo så ekstreme at de mister balansen og faller. Disse episodene er kalt “drop-angrep.”

Ménières sykdom kan utvikle seg til enhver tid, men det er mer sannsynlig til å skje med voksne mellom 40 og 60 år. The National Institute on døvhet og Other Communication Disorders (NIDCD) anslår at om lag 615 000 personer i USA er nå diagnostisert med Ménières sykdom og at 45.500 tilfeller er nylig diagnostisert hvert år.

Symptomene på Ménières sykdom er forårsaket av opphoping av væske i kamrene i det indre øret, kalt labyrinten. Labyrinten inneholder organene i balanse (halvsirkelformet kanaler og otolithic organer) og hørsel (sneglehuset). Den har to deler: den benete labyrinten og membran labyrinten. Den membran labyrinten er fylt med en væske som kalles endolymph at i balansen organer, stimulerer reseptorene som kroppen beveger seg. Reseptorene deretter sende signaler til hjernen om kroppens stilling og bevegelse. I sneglehuset, er fluid komprimert i respons til lyd vibrasjoner, som stimulerer sanseceller som sender signaler til hjernen.

I Ménières sykdom, endolymph buildup i labyrinten forstyrrer den normale balanse og høre signaler mellom det indre øret og hjernen. Dette abnormitet fører til svimmelhet og andre symptomer på Ménières sykdom.

Mange teorier om hva som skjer til å forårsake Ménières sykdom, men ingen klare svar er tilgjengelige. Noen forskere tror at Menieres sykdom er et resultat av innsnevringer i blodkar som ligner på de som forårsaker migrene hodepine. Andre mener Ménières sykdom kan være en konsekvens av virusinfeksjoner, allergier, eller autoimmune reaksjoner. Fordi Ménières sykdom ser ut til å kjøre i familier, kan det også være et resultat av genetiske variasjoner som forårsaker unormalt i volum eller regulering av endolymph væske.

Ménières sykdom er oftest diagnostisert og behandlet av en otolaryngologist (ofte kalt en øre, nese og hals lege eller ENT). Men det er ingen definitive test eller enkelt symptom på at en lege kan bruke for å stille diagnosen. Diagnosen er basert på din medisinske historie og tilstedeværelse av

Noen leger vil utføre en hørselstest for å fastslå omfanget av hørselstap forårsaket av Ménières sykdom. For å utelukke andre sykdommer, en lege også kan be om magnetic resonance imaging (MRI) eller computertomografi (CT) skanninger av hjernen.

Ménières sykdom ikke har en kur ennå, men legen kan anbefale noen av behandlingene nedenfor for å hjelpe deg å takle tilstanden.

Forskere anslår at seks av 10 personer enten bli bedre på egen hånd eller kan kontrollere sin vertigo med diett, narkotika eller enheter. Imidlertid vil en liten gruppe mennesker med Ménières sykdom få lindring bare ved gjennomgår kirurgi.

Innsikt i de biologiske mekanismene i det indre øret som forårsaker Ménières sykdom vil lede forskere som de utvikler forebyggende strategier og mer effektiv behandling. Den støtter vitenskapelig forskning over hele landet som er

opprettholder en katalog av organisasjoner som kan svare på spørsmål og gi trykt eller elektronisk informasjon om Ménières. Vennligst se liste over organisasjoner i www.nidcdernment / katalog.

Bruk nøkkelordene for å hjelpe deg med å søke etter organisasjoner som kan svare på spørsmål og gi trykt eller elektronisk informasjon om Ménières sykdom

For mer informasjon, flere adresser og telefonnumre, eller en trykt liste over organisasjoner, kontakt

Informasjon Clearinghouse, en kommunikasjons Avenue, Bethesda, MD 20892-3456, Toll-free Voice: (800) 241-1044, Toll-free TTY: (800) 241-1055, Fax: (301) 770-8977, E-post : nidcdinfo @ nidcdernment

 10-3404, juli 2010

For mer informasjon, kontakt informasjons Clearinghouse.