membran nefropati sykdom

Membran nefropati (MEM-bruh-nus nah-FROP-uh-dig) oppstår når de små blodårene i nyrene (glomeruli), som filtrerer avfall fra blodet, bli betent og fortykket. Som et resultat av proteiner lekke fra de skadede blodkar, og i urinen (proteinuri). For mange er tap av disse proteinene fører etter hvert tegn og symptomer som er kjent som nefrotisk syndrom.

I milde tilfeller kan membran nefropati bli bedre på egen hånd, uten behandling. Som protein lekkasje øker, øker også risikoen for langsiktige nyreskader. I mange, sykdommen til slutt fører til nyresvikt. Det er ingen absolutte kur for membran nefropati, men vellykket behandling kan føre til ettergivelse av proteinuri og en god lang sikt.

symptomer

Membran nefropati vanligvis utvikler seg gradvis, så du kan ikke mistenker at noe er galt. Som du mister protein fra blodet, hevelse i ben og ankler og vektøkning fra overflødig væske kan forekomme. Noen mennesker opplever mye hevelse fra begynnelsen av sykdommen, og andre kanskje ikke har noen alvorlige symptomer før de har avansert nyresykdom.

Hevelse i ben og ankler; Vektøkning; Utmattelse; Dårlig appetitt; Skummende urin; Forhøyede fettnivåer i blodet (hyperlipidemi); Økt proteinnivåer i urinen (proteinuri); Redusert proteinnivåer i blodet, særlig av proteinet albumin

Tegn og symptomer på membran nefropati inkluderer

Hvis du har blod i urinen din, vedvarende hevelse i ben og ankler, eller økt blodtrykk, gjøre en avtale for å se en lege.

I et flertall av tilfellene av membranøs nefropati, kan bevis på autoimmune aktivitet funnet. Kroppens immunsystem feil noen av dine egne vev som fremmed og angriper dem med autoantistoffer. Disse autoantistoffer kan skade nyrene filtreringssystemer (glomeruli).

Autoimmun sykdom, slik som lupus erythematosus; Infeksjon med hepatitt B, hepatitt C eller syfilis; Visse medisiner, for eksempel gull salter og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler; Solid kreftsvulster eller blod kreft

Noen ganger membran nefropati er brakt videre av andre årsaker, særlig

Å ha en medisinsk tilstand som kan skade nyrene. Visse sykdommer og tilstander øker risikoen for å utvikle membran nefropati, slik som lupus og andre autoimmune sykdommer .; Bruk av visse medisiner. Eksempler på medisiner som kan forårsake membran nefropati inkluderer ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og gullsalter .; Eksponering for visse infeksjoner. Eksempler på infeksjoner som øker risikoen for membranøs nefropati omfatter hepatitt B, hepatitt C og syfilis .; Genetisk bakgrunn. Visse genetiske faktorer gjør det mer sannsynlig at du vil utvikle membran nefropati.

Fører til

Membranøs nefropati kan også forekomme sammen med andre nyresykdommer, slik som diabetisk nefropati og hurtig progressiv (halvmåneformet) glomerulonefritt.

Faktorer som kan øke risikoen for membran nefropati inkluderer

Komplikasjoner forbundet med membranøs nefropati omfatte

Du vil sannsynligvis starte med å se din primære omsorg lege hvis du har tegn eller symptomer på nyresykdom. Hvis laboratorietester viser du har nyreskader, kan du bli henvist til en lege som er spesialist i nyreproblemer (nefrolog).

For å bli klar for avtalen, spør om det er noe du trenger å gjøre på forhånd, for eksempel begrense din diett. Spør en venn eller et familiemedlem med til din avtale for å hjelpe deg å huske viktige punkter senere. Deretter lage en liste over

Risikofaktorer

For membran nefropati, til noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer

Høyt kolesterol. Nivåer av kolesterol og triglyserider er ofte høy hos personer med membran nefropati, som i stor grad øker risikoen for hjertesykdom .; Blodpropp. Med proteinuri, kan du miste proteiner som bidrar til å forhindre blodpropp fra blodet i urinen din. Dette gjør deg mer utsatt for å ha blodpropp utvikle seg i dype vener eller blodpropp som reiser til lungene .; Høyt blodtrykk. Avfall buildup i blodet (uremi) og salt oppbevaring kan øke blodtrykket .; Infeksjoner. Du er mer utsatt for infeksjoner når proteinuri får deg til å miste immunsystemet proteiner (antistoffer) som beskytter deg mot infeksjoner .; Nefrotisk syndrom. Høye nivåer av protein i urinen, lave proteinnivåer i blodet, høyt kolesterol, og hevelse (ødem) av øyelokk, føtter og mage kan føre til nefrotisk syndrom – en klynge av tegn og symptomer som påvirker nyrene ‘filtrering evne. ; Akutt nyresvikt. I tilfelle av alvorlig skade på nyrene ‘filtreringsenheter (glomeruli), kan avfall bygge opp raskt i blodet. Du kan trenge akutt dialyse for å fjerne ekstra væske og avfall fra blodet .; Kronisk nyre sykdom. Nyrene kan gradvis miste funksjon over tid til et punkt der du trenger dialyse eller nyretransplantasjon.

komplikasjoner

Ikke nøl med å spørre andre spørsmål som de oppstår til deg i løpet av timen din.

Dine symptomer, inkludert alle som synes relatert til nyrene eller urin funksjon; Alle dine medisiner og doser, inkludert vitaminer eller andre kosttilskudd som du tar; Nøkkelen medisinsk historie, inkludert eventuelle andre medisinske tilstander; Spørsmål å spørre legen din.

Legen din kan be deg om spørsmål som

Må jeg ha et problem med nyrene mine ?; Hvor dårlig mine nyrer synes å være påvirket ?; Hva slags tester trenger jeg ?; Hva er de mulige årsakene til tilstanden min ?; Hva behandling tilnærming anbefaler du? Hva er mine andre behandlingsalternativer ?; Hva er de mulige bivirkninger av behandlingen ?; Kan min tilstand gå bort av seg selv ?; Jeg har andre medisinske problemer. Hvordan kan jeg administrere dem sammen med denne tilstanden ?; Er det noe jeg kan gjøre hjemme for å hjelpe til med symptomene mine ?; Hva kan jeg forvente på lang sikt ?; Hvis jeg trenger en nyretransplantasjon, vil det kurere meg eller sykdommen kan komme tilbake ?; Har du noen trykt materiale jeg kan ta med meg? Hva nettsteder anbefaler du?

Forberedelse til timen din

Å diagnostisere membran nefropati, kan legen din starte med en detaljert medisinsk historie og en fysisk eksamen. Legen kan også anbefale visse tester for å identifisere mulige årsaker og for å finne ut hvor godt nyrene dine fungerer. Disse testene kan omfatte

I noen tilfeller oppstår membran nefropati uten merkbare symptomer, og legen din kan oppdage tilstanden når resultatene av en rutinemessig urinprøve (urinanalyse) viser forhøyede nivåer av protein i urinen (proteinuri).

Har du merket noen symptomer ?; Når fikk du først begynner opplever symptomer og hvor lenge de har vart ?; Er det noen i familien din har en nyresykdom ?; Har du høyt blodtrykk ?; Har du diabetes ?; Er det noe ser ut til å forbedre dine symptomer? Forverre symptomene dine?

Behandling av membran nefropati fokuserer på å ta årsaken til sykdom og lindre symptomene. Det er ingen bestemt kur.

Urinprøver. Du kan bli bedt om å avgi urinprøve slik at legen kan bestemme mengden av protein i urinen din .; Blodprøver. Fra en blodprøve, med legen din kan teste dine kolesterol- og triglyseridnivåer se om de er forhøyet. Legen din kan også kontrollere nyrefunksjonen med kreatinin blodprøve. Fastende blodsukker og glykosylert hemoglobin tester sjekk for diabetes. Andre blodprøver kan avsløre autoimmune sykdommer eller infeksjon med virus, for eksempel hepatitt B eller hepatitt C .; Glomerulusfiltrasjon (GFR) test. Den GFR test anslår nivået av nyrefunksjonen og kan hjelpe legen bestemme stadium av nyresykdom .; Antinukleære antistoffer (ANA) test. ANA testen sjekker en blodprøve for forekomst av antinukleære antistoffer, stoffer som angriper kroppens eget vev. Høye nivåer av antinukleære antistoffer tyder på en autoimmun sykdom .; Imaging eksamen. En ultralyd eller computertomografi (CT) scan lar legen din for å se strukturen i nyrene og urinveiene .; Nyrebiopsi. I denne prosedyren, legen fjerner en liten del av din nyre for å undersøke under et mikroskop og identifisere hvilken type nyresykdom du har. Nyre biopsi kan også vurdere hvor mye nyreskader har oppstått, og evaluere effekten av behandlingen.

I tilfeller der membran nefropati er forårsaket av et medikament eller en annen sykdom – for eksempel en kreftsvulst – stoppe medisinering eller kontrollere annen sykdom forbedrer vanligvis tilstanden.

Lav risiko for avansert nyresykdom

Din urin protein nivået er fortsatt mindre enn 4 gram om dagen i seks måneder; Ditt blod kreatinin nivået er fortsatt i normalområdet i seks måneder

Tester og diagnose

Med membran nefropati, du regnet med lav risiko for å utvikle avansert nyresykdom i de neste fem år dersom

Kontrollere blodtrykket med medisiner som blokkerer angiotensin II-systemet, slik som ACE-enzym (ACE) hemmere; Redusere hevelse (ødem) med vanndrivende (diuretika), som bidrar til å fjerne natrium og vann fra blodet; Kontrollere kolesterolnivået med statin medisiner; Avtagende blodpropp risiko med en antikoagulerende medisin; Redusere mengden av salt i kosten

Hvis du er lav risiko for avansert nyresykdom, behandling av membran nefropati begynner vanligvis med konservative tiltak, herunder

Opptil 30 prosent av personer med membran nefropati har en fullstendig oppløsning av symptomer (remisjon) etter fem år uten behandling, og 25 til 40 prosent har en delvis remisjon. Leger generelt foretrekker å unngå å bruke sterke medisiner – og deres potensielle bivirkninger – tidlig i sykdomsforløpet, når det er en sjanse for at sykdommen vil bedre på egen hånd.

Behandlinger og narkotika

Moderat til høy risiko for avansert nyresykdom

Legen din kan anbefale mer intensiv behandling som mengden av protein i urinen øker. Jo større proteinnivå, desto større risiko for helsen din

Moderat risiko. Med membran nefropati, du behandles på moderat risiko for avansert nyresykdom dersom urinen proteinnivået forblir mellom 4 og 8 gram om dagen med en blod kreatinin nivå ved normal eller nær normal løpet av seks måneder med observasjon. Omtrent halvparten av personer med disse tegnene utvikle alvorlig nyresykdom over fem år .; Høy risiko. Med membran nefropati, du regnet med høy risiko for avansert nyresykdom hvis urin protein nivået er vedvarende høyere enn 8 gram om dagen i tre måneder eller hvis nyrefunksjonen er under normal eller faller under det normale i løpet av observasjonsperioden. Om tre i fire mennesker med disse skiltene har en høy risiko for progresjon til alvorlig nyresykdom over fem år.

Livsstil og hjem rettsmidler

For de ved moderat til høy risiko for å utvikle avanserte nyresykdom, kan behandling av membranøs nefropati omfatte

Lær mer om Membranous nefropati

Medisiner for å undertrykke immunsystemet. Hvis proteinuri blir verre, kan legen forskrive en kombinasjon av et kortikosteroid medisiner med kjemoterapi medikament for å dempe immunsystemet. Alternativt en type medikament kalt kalsineurinhemmer kan gis hvis du ikke tåler eller velge å ikke ta en kjemoterapi narkotika.

Disse medikamentene kan effektivt redusere urin protein nivåer og stoppe fremgang mot nyresvikt. Men medisiner har betydelige bivirkninger, har de ikke hjelpe alle, og symptomene kommer tilbake for mange mennesker etter behandlingen avsluttes. Noen av bivirkningene av cellegift – som risiko for blærekreft, leukemi og infertilitet – Det kan oppstå mange år etter å ha tatt stoffet.

Hvis du ikke svare på en første kurset av immunsuppressiv behandling, eller du har et tilbakefall, kan du dra nytte av en annen løpet av behandlingen.

Mer om Membranous nefropati

Snakk med legen din om hvordan du kan redusere sjansene for å utvikle nyresykdom. Legen din kan foreslå at du

Symptomer og behandling for

1

 1

2s

Medisiner for å undertrykke immunsystemet. Hvis proteinuri blir verre, kan legen forskrive en kombinasjon av et kortikosteroid medisiner med kjemoterapi medikament for å dempe immunsystemet. Alternativt en type medikament kalt kalsineurinhemmer kan gis hvis du ikke tåler eller velge å ikke ta en kjemoterapi narkotika .; Disse medikamentene kan effektivt redusere urin protein nivåer og stoppe fremgang mot nyresvikt. Men medisiner har betydelige bivirkninger, har de ikke hjelpe alle, og symptomene kommer tilbake for mange mennesker etter behandlingen avsluttes. Noen av bivirkningene av cellegift – som risiko for blærekreft, leukemi og infertilitet – Det kan oppstå mange år etter å ha tatt stoffet .; Hvis du ikke svare på en første kurset av immunsuppressiv behandling, eller du har et tilbakefall, kan du dra nytte av en andre gangs behandling .; Rituximab (rituxan). Rituximab har vist effekt hos personer som ikke har hatt nytte av immunsuppressiv behandling. Stoffet dreper B-celler i immunsystemet – cellene som produserer antistoffer som skader glomeruli. Imidlertid er bruken av dette stoffet fortsatt eksperimentell og rituximab er dyrt og ikke vanligvis dekkes av forsikringen.

)

Ha regelmessige kontroller; Følg din foreskrevet behandling for diabetes eller høyt blodtrykk; Gå ned i vekt ved å følge et sunt kosthold og regelmessig mosjon program; Slutte å røyke, hvis du er en røyker; Begrens bruk av over-the-counter smertestillende medikamenter; Gjør endringer i kostholdet ditt, som for eksempel å spise mindre salt og mindre protein; Begrens inntaket av alkohol