mannlige hypogonadisme behandlinger og medisiner

Behandling for mannlig hypogonadisme avhenger av årsaken og om du er bekymret for fruktbarheten.

Hormone erstatning. For hypogonadisme forårsaket av testikkelsvikt, leger bruker mannlig hormon erstatning (testosteronbehandling, eller TRT). TRT kan gjenopprette seksuell funksjon og muskelstyrke og forhindre bentap. I tillegg menn mottar TRT ofte opplever en økning i energi, sexlyst og følelse av velvære.

Dersom hypofysen problem er årsaken, kan hypofyse hormonene stimulerer sædproduksjonen og gjenopprette fruktbarheten. Testosteronbehandling kan brukes hvis fruktbarhet er ikke et problem. En hypofysetumor kan kreve kirurgisk fjerning, medisiner, stråling eller utskifting av andre hormoner.

I gutter, kan testosteronbehandling (TRT) stimulere pubertet og utvikling av sekundære kjønnskarakteristika, som for eksempel økt muskelmasse, skjegg og kjønnshår vekst, og veksten av penis. Hypofysehormoner kan bli anvendt for å stimulere vekst testikkel. En innledende lav dose av testosteron med gradvis økning kan bidra til å unngå bivirkninger og nærmere etterligne langsom økning i testosteron som oppstår i puberteten.

Behandling for voksne

Behandling for gutter

Flere testosteron leveringsmåter eksisterer. Velge en spesifikk terapi avhenger av din preferanse for en bestemt leveringssystem, bivirkninger og kostnader. metoder inkluderer

Injeksjon. Testosteron injeksjoner er trygge og effektive. Injeksjoner gis i en muskel. Dine symptomer kan svinge mellom doser avhengig av hyppigheten av injeksjoner.

Typer av testosteronbehandling

Du eller et familiemedlem kan lære å gi TRT injeksjoner hjemme. Hvis du er ubehagelig å gi deg selv injeksjoner, kan en sykepleier eller lege gi injeksjoner.

Testosteron undecanoate (Aveed), en injeksjon nylig godkjent av Food and Drug Administration, injiseres sjeldnere, men må gis av helsepersonell, og kan ha alvorlige bivirkninger.

Gel. Det er flere gelpreparater tilgjengelig med forskjellige måter å bruke dem. Avhengig av merke, du enten gni testosteron gel inn i huden på overarmen eller skulderen (Androgel, Testim), påfør med en applikator under hver armhule (Axiron) eller pumpe på din indre lår (Fortesta).

Som gel tørker, absorberer kroppen testosteron gjennom huden din. Gel anvendelse av testosteronbehandling ser ut til å føre til færre hudreaksjoner enn patcher gjøre. Ikke dusje eller bade i flere timer etter en gel søknad, for å være sikker på at det blir absorbert.

En potensiell sideeffekt av gelen er muligheten for å overføre medikamentet til en annen person. Unngå hud-til-hud kontakt til gelen er helt tørr eller dekke området etter søknad.

Tar testosteron muntlig er ikke anbefalt for langsiktig hormon erstatning fordi det kan føre til leverproblemer.

Husk at testosteronbehandling bærer ulike risiki, herunder bidra til søvnapné, stimulerende noncancerous vekst av prostata, forstørre brystene, noe som begrenser sperm produksjon, stimulere veksten av eksisterende prostata kreft og blodpropper i venene. Nyere forskning tyder også testosteronbehandling kan øke risikoen for hjerteinfarkt.