lungekreft-kirurgi

Lunge kirurgi for å fjerne kreften kan være et alternativ når kreften er i bare én lunge eller tilstede i en lunge og i nærliggende lymfeknuter. Det gjøres oftest bare hvis legen mener all kreft kan fjernes og din generelle helse er god nok for deg å håndtere operasjonen.

Den type kirurgi utført avhenger av plasseringen og størrelsen på lungekreft

Bivirkninger fra kirurgi vil avhenge av hvilken type operasjon som du har. Det er mindre smerte med kirurgi som er minimal invasiv (VATS) enn tradisjonell kirurgi (Thoracotomi). Du har kanskje nummenhet og prikking i brystkassen. Dette går som regel bort i noen uker eller måneder.

Wedge reseksjon. Kirurgen fjerner en liten kileformet stykke lunge som inneholder lungekreft og en margin av friskt vev rundt kreft; Lobektomi (si “low-BEK-tuh-mee”). Den høyre lungen har tre lapper og venstre lunge har to fliker. En lobektomi fjerner hele flik av lunge som inneholder kreft. Lungene kan fungere med lappene som gjenstår; Pneumonektomi (si “ny-muh-NEK-tuh-mee”). En pneumonectomy fjerner hele lungen som inneholder lungekreft; Sleeve reseksjon. Kirurgen fjerner en del av bronkie, det hule rør ved enden av luftrøret (luftrør) som sprer seg inn i hver lunge som et tre.