lungekreft behandling oversikt

Behandling av både ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) og småcellet lungekreft (SCLC) kan omfatte følgende

Småcellet lungekreft (SCLC) står for ca 15% av bronchogenic karsinomer; På tidspunktet for diagnose, vil ca 30% av pasienter med SCLC har svulster begrenset til hemithorax opprinnelse, mediastinum, eller supraklavikulære lymfeknuter. Disse pasientene er utpekt til å ha begrenset stadium sykdommen (LD) [1] Pasienter med svulster som har spredt utover supraklavikulære områdene er sagt å ha omfattende stadium sykdommen (ED).; SCLC er mer lydhør overfor kjemoterapi og stråling …

Legen din kan sjekke for tumor markører (biomarkører), for eksempel EGFR, ALK, og KRAS, som er forårsaket av genet endringer (mutasjoner) i kreftceller. Dette kan hjelpe legen velge den behandlingen som vil fungere best for deg.

Andre behandlinger for SCLC inkluderer

Den slags behandling og langsiktig utfallet av lungekreft avhenger av type og stadium av kreft og også på din alder og din generelle helse.

Noen behandlinger kan forårsake bivirkninger. Hjem behandlingstiltak kan hjelpe.

Kirurgi. Dette kan innebære å fjerne kreften, den berørte flik av lunge, eller hele lungen; Stråling; Stråling er ofte brukt i kombinasjon med kirurgi eller kjemoterapi eller begge deler. For mer informasjon, se Andre behandling; kjemoterapi; Kjemoterapi kan bidra til å kontrollere veksten og spredningen av kreften, men det er en kur på bare et lite antall personer. For mer informasjon, se medisiner; Laser terapi; Laser terapi bruker en svært fokusert stråle av lys for å drepe kreftceller.

Din livskvalitet er kritisk når du vurderer din behandling valg. Diskuter dine personlige preferanser med onkolog når han eller hun anbefaler behandling.

Ytterligere informasjon om lungekreft er levert av National Cancer Institute ved www.cancer.gov/cancertopics/types/lung.

Målrettet terapi; Målrettet terapi er anvendelsen av legemidler som tyrosinkinaseinhibitorer eller monoklonale antistoffer for å blokkere veksten av kreft; Fotodynamisk terapi (PDT); PDT bruker medisin og et spesielt lys for å behandle kreft; cryosurgery; Cryosurgery kan brukes til å fryse og ødelegge lungesvulster; Elektrokauterisering. Elektrokauterisering er bruken av en lav spenning elektrisk ladning til å ødelegge svulster; Vaktsom venter; Vaktsom venter midler blir overvåket nøye av legen din, men ikke å ha behandling før du viser symptomer eller en endring av noe slag. Det er kun brukt i sjeldne tilfeller.

Endoskopisk stent. Dette gjøres for å åpne en blokkert luftveiene, slik at du kan puste lettere. En fleksibel opplyst visning instrument (endoskop) brukes til å plassere en liten hule rør (en stent) i dine bronkiene om en svulst er å gjøre det vanskelig for deg å puste.