livet etter en hiv diagnose: å få støtte og medisinsk behandling

Hvis du nettopp har funnet ut at du er HIV -positivt, kan du føle deg overveldet, redd og alene. Vit at du er langt fra alene. Utallige mennesker og ressurser er tilgjengelige for å hjelpe deg og mer enn 1 million HIV-positive mennesker som bor i USA i dag.

Det kan hjelpe å huske at det å være HIV -positivt er ikke den virtuelle dødsdom den en gang var. HIV (humant immunsviktvirus) forårsaker AIDS (ervervet immunsviktsyndrom). Men å være HIV-positiv betyr ikke nødvendigvis at du allerede har AIDS. Nye behandlingsregimer har slått å være hiv-positiv til en kronisk tilstand for mange mennesker. Med en sunn livsstil og riktig medisinsk behandling, er mange hivpositive lever lenge, produktive liv.

På mange måter er afro mange mennesker i verden som bærer byrden av HIV krisen i USA. HIV er viruset som forårsaker AIDS (ervervet immunsviktsyndrom). Afrikansk-mange mennesker i verden får flere AIDS-diagnoser og oppleve flere HIV-relaterte dødsfall enn noen annen etnisk gruppe i USA. Her er en kort oversikt over effekten, mulige årsaker og mulige måter å redusere risikoen for HIV og AIDS i svarte.

Likevel, lære at du er HIV-positive kan forlate deg vakler. Hvor bør du snu for å få hjelp? Hvem bør du fortelle? Hva bør du gjøre først? Her er noen av kassetten for å hjelpe deg gjennom denne vanskelige tiden.

Etter å finne ut har du HIV, frykter for fremtiden kan gjøre det vanskelig for deg å ta affære. Men når du vet at du er HIV-positiv, se en lege med erfaring i hiv og aids så snart du kan. Ikke legg den av. Din AIDS Legen vil kjøre tester for å se hvor godt immunsystemet fungerer, hvor fort hiv utvikler seg, og hvor sunt kroppen din er samlet. Med denne og annen informasjon, kan legen din hjelpe deg med å utvikle den beste behandling plan, herunder når og hvordan du skal begynne behandlingen. HIV-medisiner kan ofte redusere eller hindre progresjon av HIV til AIDS. Venstre ubehandlet, men kan HIV føre til alvorlig sykdom og død.

Informasjon er makt, spesielt når denne informasjonen kan redde livet ditt. Disse trinnene vil tillate deg å ta en aktiv rolle i din omsorg.