leverbiopsi prosess, resultater, utvinning, smerte og mer

En leverbiopsi er en fremgangsmåte der en liten nål settes inn i leveren for å samle inn en vevsprøve. Vevet blir deretter analysert i et laboratorium for å hjelpe legene diagnostisere en rekke lidelser og sykdommer i leveren. En leverbiopsi er oftest utført for å identifisere årsaken til

Bukspyttkjertelen gjør 8 kopper fordøyelsesenzymer juice hver dag. De er fulle av enzymer som kroppen din trenger for å fordøye maten og absorbere stivelse, fett, vitaminer og proteiner; Men hvis du har EPI, ikke bukspyttkjertelen ikke gjøre disse enzymene. For å gi kroppen det den trenger, må du erstatte dem, en behandling legene kaller bukspyttkjertelenzymerstatningsterapi (PERT).

I de fleste tilfeller er det ingen komplikasjoner i å skaffe en leverbiopsi. Men sjelden, kan indre blødninger oppstå, samt en lekkasje av galle fra leveren eller galleblæren. Det er en liten risiko for en pneumothorax, også kalt en kollapset lunge, hvis biopsi nål gjør et hull i brystveggen forårsaker luft å gå.

Når du forbereder for en leverbiopsi, bør du

Vedvarende unormale leverblodprøver (leverenzymer, Uforklarlig gulfarging av huden (gulsott; En lever unormalt funnet på ultralyd, CT scan, eller kjernekraft sca, Uforklarlig forstørrelse av leveren

For uken før prosedyren, ikke ta aspirin, produkter som inneholder acetylsalisylsyre eller antiinflammatoriske legemidler (som ibuprofen, Advil, Motrin, Naprosyn, eller Indocin) med mindre annet er anbefalt av legen din. Ikke avvikle noen medisiner uten først å rådføre deg med din primære eller henvisende lege.

Laboratorieprøver vil bli utført på dagen av en leverbiopsi eller 2-3 dager før prosedyren, som anvist av legen din. Disse testene kan omfatte en blodprosent, trombocytter, og en måling av blodets evne til å koagulere.