lever low-carb diett anmeldelse: hvordan det fungerer

Kokebok redaktør og forfatter Fran McCullough kjempet i mange år for å gå ned i vekt, og hun delte sin løsning: en lav-carb diett.

I hennes bok, Living Low-carb, oppsummerer McCullough opp low-carb diett planer, fra Atkins til Paleo, og forklarer hvordan hver kan hjelpe deg å miste vekt. Hun har også en samling av oppskrifter for å gjøre low-carb leve enklere.

For å hjelpe deg å unngå vanlige kosten fallgruver, inneholder boken fremgangsmåter for å reise, og tips for å gjøre ukentlig innkjøp av mat enklere. Du vil også finne suksesshistorier fra andre low-carb dieters.

Hvis du ønsker å gå low-carb, antyder McCullough gjøre dette

Etter McCullough oppskrifter og forslag vil gjøre det lettere å holde seg til en lav-carb måte å spise, men du vil fortsatt trenger å telle karbohydrater og protein.

Begrensninger: Hvis du ikke ønsker å gi opp hver bit av hvit toast eller bakt potet, vil du slite med denne tilnærmingen. McCullough innrømmer at det ikke er for alle. Alle med nyreskader bør ikke gjøre denne dietten, siden å spise for mye protein kan overarbeid nyrene.

Matlaging og shoppin; Leve Low-carb har tips for å hjelpe deg å navigere i supermarkedet, og 175 oppskrifter for måltid planlegging.

Pakket mat eller måltider: No.

I person møter: Nei.

Øvelse: Anbefales.

Vegetarianere og veganere: Dietten er allerede restriktiv, så vegetarianere, og spesielt veganere, må gjøre en innsats for å finne nok mat å spise.

Glutenfri: Going low-carb er ikke nødvendigvis det samme som å gå gluten-fri. Du må lese mat etiketter for å lete etter mulige kilder til gluten.

Kostnad: Ingen bortsett fra maten.

Support: Du gjør denne dietten på egen hånd.

Virker det?

Ja, både low-carb og lav-fett dietter har vist seg å være effektiv på vekttap.

Studier har vist at dietter som er høyere i protein kan gjøre deg fyldigere.

Er det bra for visse vilkår?

Det kan fungere for noen, men hvis du har høyt blodtrykk eller diabetes, spør legen din hvor godt nyrene dine fungerer. En diett som er høy i protein kan farlig for deg.

Også snakke med legen din dersom du tar diuretika ( “vanndrivende”). En hvilken som helst høy- protein diett kan føre til en økning i ketoner eller ketose og en kjent bivirkning, dårlig ånde. Det kan også gnist en oppblussing av urinsyregikt.

Denne dietten kan hjelpe deg ned i vekt, men det er ikke en helhetlig tilnærming til vektkontroll. Som med alle restriktiv diett, hvis du velger denne tilnærmingen bør bare brukes kort sikt med legens OK. For å holde vekten av, må du også gjøre andre endringer i livsstil.

Oppsiden til denne tilnærmingen er at det er enkelt. Men som noen diett, kan det være mer utfordrende hvis du bor sammen med folk som ikke er på samme plan.

KILDER

FranMcCullough: “Living Low Carb.”

Nordmann, A. Archives of Internal Medicine, februar 2006.

McCullough, F. Bo Low Carb: The Complete Guide to Long-Term Low-carb dieting, Hachette Digital, 2008.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Mens du trener, bør du regne mellom …