leve med en ryggmargsskade-liv med en ryggmargsskade

Sorg er en av de mange utfordringene i å tilpasse seg livet etter en ryggmargsskade. Det er din reaksjon på tap, og det påvirker deg både følelsesmessig og fysisk. Men la dine følelser styre kan føre til usunne beslutninger og atferd, en lengre rehabilitering, og tar lengre tid å justere til ryggmargsskade (SCI). Føler og navngi dine følelser, og snakke med andre om dem, vil hjelpe deg å føle deg mer solid og kontroll.

For mer informasjon om den sørgende prosess, sorg og sorg.

Smerter i en SCI kan være komplisert og forvirrende. Du kan føle smerte der du har følelsen. Men du kan også føle smerte i et område hvor ellers du har ingen følelse. Smerten kan være alvorlig på noen ganger. Men andre ganger kan det forsvinne eller bry deg bare litt.

Den vanligste typen av smerte er nevropatisk smerte forårsaket av skade på nervesystemet. Andre typer smerte inkluderer muskel- og skjelettsmerter (i bein, muskler og ledd), og visceral smerte (i magen).

Ikke overse smertene. Snakk med legen din om det. Han eller hun kan hjelpe finne ut hvilken type smerte og hvordan å håndtere det. Dessuten kan smerte signalisere et mer alvorlig problem.

Den beste behandlingen avhenger av type av smerte. Men du må sannsynligvis

For mer informasjon om håndtering av smerte, kronisk smerte.

Bevegelse er det som holder musklene sterke og leddene fleksible. Så hvis du ikke kan flytte muskler og ledd lett, kan du miste styrke og noe av omfanget av bevegelse. Dette vil gjøre det vanskeligere å utføre daglige aktiviteter, som å kle eller transport mellom rullestol og andre steder. Med trening kan du beholde eller forbedre fleksibiliteten og redusere muskel spastisitet. Trening kan også bidra til å forhindre hjerteproblemer, diabetes, trykksår, lungebetennelse, høyt blodtrykk, urinveisinfeksjoner, og vektproblemer.

Bruk medisiner og andre behandlinger, så som akupunktur; Endre dine aktiviteter og aktivitetsnivå.