leve med en ryggmargsskade-bekymringene til pleieren

Din første erfaring som en omsorgsperson for en ryggmargsskade (SCI) kommer vanligvis i løpet av rehabilitering (rehab). Selv om rehab teamet tar ledelsen på dette punktet i din kjæres utvinning, er det noen ting du kan gjøre for å hjelpe.

Før din kjære kommer hjem, har en beslutning om å bli gjort om hvem som skal være den viktigste omsorgsperson. Du eller et annet familiemedlem kan føle at du bør være den viktigste omsorgsperson. Men det kan være grunner til at dette kan være vanskelig, såsom

Diskuter med rehab teamet hva det betyr å være en omsorgsperson. De kan hjelpe deg å se hva den fulle effekten av omsorg for noen med en SCI vil bli. Og hvis du ikke kan være en fulltids omsorgsperson, kan rehab teamet hjelpe deg å finne et sykehjem, en assistert-levende anlegget, eller i hjemmet hjelp. De kan også gi deg opplæring i å hjelpe din kjære, selv om du ikke er heltids omsorgsperson. Du må kanskje hjelpe ham eller henne gjøre øvelser, bevege seg inn og ut av rullestolen, og få kledd, for eksempel.

Hvorvidt du er den viktigste omsorgsperson, må du delta til din egen velvære.

Besøk og snakke med din kjære ofte. Finn aktiviteter du kan gjøre sammen, som å spille kort eller se på TV. Prøv å holde kontakten med din kjære ens venner så mye som mulig. Oppmuntre dem til å besøke; Hjelp din kjære praksis og lære nye ferdigheter; Finn ut hva han eller hun kan gjøre uavhengig eller trenger hjelp med. Unngå å gjøre ting for din kjære at han eller hun er i stand til å gjøre uten din hjelp; Lær hva du og din familie kan gjøre etter din kjære kommer hjem. Dette kan omfatte å hjelpe ham eller henne med rullestolen, å komme til og fra badet, og spise.

Din egen helse, noe som kan begrense hva du kan gjøre for å hjelpe; Din jobb, som gir all inntekt for familien din og etterlater deg med begrenset tid; Din egen tvil om at du kan håndtere å ta vare på noen som har en ryggmargsskade.

Ikke prøv å gjøre alt selv. Be andre familiemedlemmer til å hjelpe. Og finn ut hva andre type hjelp kan være tilgjengelig; Ta vare på deg selv ved å spise godt og få nok hvile; Pass på at du ikke ignorere din egen helse mens du er omsorg for din kjære. Hold opp med egne legebesøk, og sørg for å ta medisiner regelmessig, hvis det er nødvendig; Finn en støttegruppe for å delta. Støttegrupper kan være i stand til å gi råd om forsikring også; Planlegge tid for deg selv. Kom deg ut av huset for å gjøre ting du liker, løpe ærend, eller shoppe.