lede

Denne testen måler mengden av bly i en persons blod. Bly er et giftig (giftig) av metall som kan skade hjernen og andre deler av kroppen. En leder test kan gjøres på blod trekkes fra venen, en finger (finger stick), eller hælen (heel stick).

Det er ingen sikker alder for å bli utsatt for bly. Voksne kan ha problemer fra blyforgiftning, men det er mest skadelig for barn yngre enn 6 år (særlig de yngre enn alderen 3) fordi det kan permanent påvirke deres vekst og utvikling. En gravid kvinne som er utsatt for bly kan gi det til henne baby (fosteret). Bly kan også sendes til en baby gjennom morsmelk.

En leder blodprøve er gjort for å

Ingen spesielle forberedelser er nødvendig før å ha denne testen.

Sørg for å fortelle legen din dersom du bruker noen urtemedisiner.

Blodprøver for bly bør gjøres av en lab opplevd i riktig teknikk.

For en hæl pinne blodprøve, flere dråper blod samlet fra hælen av din baby. Huden på hælen først rengjøres med alkohol og deretter punktert med en liten steril lansett. Noen dråper blod samles opp i et lite rør. Når nok blod har blitt samlet inn, er en kompress eller bomullsdott plasseres over stikkstedet. Trykket opprettholdes på stikkstedet kort, og deretter en liten bandasje er vanligvis brukt.

Ved å spise eller drikke bly-forurenset mat, vann eller annet materiale (for eksempel maling chips); Ved innånding av støv eller røyk som inneholder bly; Ved hudkontakt med bly.

Diagnostisere blyforgiftning; Se hvor godt behandlingen for blyforgiftning arbeider; Se etter blyforgiftning hos personer som arbeider med bly eller bly produkter eller bor på steder hvor sjansen for forgiftning er høy, for eksempel i en stor by; Sjekk hvor mye bly i mennesker som lever med eller leke med barn som har blyforgiftning.