lavt testosteron og din helse

Forskere låse opp mysterier hvor lavt testosteron er relatert til menns helse. Underveis blir de avdekke sammenhenger mellom lav testosteron og andre helsemessige forhold.

Diabetes, metabolsk syndrom, fedme og høyt blodtrykk har alle vært forbundet med testosteronmangel. Lavt testosteron er ikke kjent for å forårsake disse helseproblemer, og erstatte testosteron er ikke vaksinen. Likevel, sammenhengen mellom lav testosteron og andre medisinske tilstander er interessant og verdt en titt.

Terry Waters, en tidligere college wrestler og baseballspiller, elsket å jobbe ut. Han fikk virkelig glede av å trykke seg hardt på treningsstudio, og han likte følelsen av sliten, men dydig etterpå. Han skjønte regelmessig fysisk aktivitet og dens helsemessige fordeler vil alltid være en del av hans liv; Deretter kom ekteskap, tre barn, en krevende jobb som programvareutvikler i Boston – og tusen og en unnskyldninger for ikke å gjøre det til gym. “For en liten stund, overbevise deg selv du er fortsatt i ganske …

I de senere årene har forskere lagt merke til generelle sammenhenger mellom lav testosteron og andre medisinske tilstander. En viste at i 2100 menn over 45 år, oddsen for å ha lavt testosteron var

Eksperter tyder ikke på at lavt testosteron forårsaker disse forholdene. Faktisk kan det være den andre veien rundt. Det vil si at menn med medisinske problemer eller som er i dårlig allmenntilstand kan deretter utvikle lavt testosteron.

Forskning på sammenhengen mellom lav testosteron og flere andre helsemessige forhold pågår.

En kobling mellom diabetes og lavt testosteron er godt etablert. Menn med diabetes er mer sannsynlig å ha lavt testosteron. Og menn med lavt testosteron er mer sannsynlig å senere utvikle diabetes. Testosteron hjelper kroppens vev ta opp mer blod sukker i respons på insulin. Menn med lav testosteron har oftere insulinresistens: de trenger for å produsere mer insulin for å holde blodsukkeret normalt.

Så mange som halvparten av menn med diabetes har lavt testosteron, da tilfeldig testet. Forskere er ikke sikker på om diabetes fører til lavt testosteron, eller den andre veien rundt. Mer forskning er nødvendig, men kortvarige studier viser testosteron kan forbedre blodsukkernivået og fedme hos menn med lavt testosteron.

Fedme og lavt testosteron er tett knyttet sammen. Overvektige menn er mer sannsynlig å ha lavt testosteron. Menn med svært lavt testosteron er også mer sannsynlig å bli overvektige.

Fettcellene forbrenne testosteron til østrogen, senke testosteronnivå. Også, fedme reduserer nivåene av kjønnshormonet bindende globulin (SHBG), et protein som bærer testosteron i blod. Mindre SHBG betyr mindre testosteron.

Å miste vekt gjennom trening kan øke testosteron nivåer. Testosteron tilskudd i menn med lavt testosteron kan også redusere fedme litt.