laurinsyre: bruksområder, bivirkninger, interaksjoner og advarsler

Acide Laurique, Acide N-dodÃcanoïque, à Cido Láurico, Coconut Oil Extract, Extrait d’Huile de Noix de Coco, N-dodecansyre, N-alkansyre.

Laurinsyre er en mettet fett. Den finnes i mange vegetabilsk fett, spesielt i kokos og palmekjerneolje oljer. Folk bruker det som medisin; Laurinsyre brukes for behandling av virusinfeksjoner inkludert influensa (influensa), svineinfluensa, fugleinfluensa, forkjølelse, feber blemmer, munnsår, og genital herpes forårsakes av herpes simplex virus (HSV), kjønnsvorter forårsaket av humant papillomavirus ( HPV), og HIV / AIDS. Det er også brukt for å hindre overføring av HIV fra mor til barn; Andre bruksområder for laurinsyre inkluderer behandling av bronkitt, gonoré, gjær infeksjoner, klamydia, tarm infeksjoner forårsaket av en parasitt som heter Giardia lamblia, og ringorm; I næringsmidler, er laurinsyre anvendes som en vegetabilsk fett; I industrien er laurinsyre brukes til å lage såpe og sjampo.

Det er ikke kjent hvordan laurinsyre kan fungere som medisin. Noe forskning tyder på laurinsyre kan være et tryggere fett enn trans-fett i næringsmidler.

Utilstrekkelig Bevis fo; Influensa (influensa); Forkjølelse; Fugleinfluensa; bronkitt; Munnherpes, forkjølelsessår og genital herpes er forårsaket av herpes simplex virus (HSV); Kjønnsvorter skyldes humant papillomavirus (HPV); HIV / AIDS; Hindre overføring av HIV fra mor til sine barn; gonoré; Gjær (candida) infeksjoner; Chlamydia; Tarminfeksjoner forårsaket av en parasitt som heter Giardia lamblia; ringorm; Andre forhold. Mer bevis er nødvendig for å vurdere effektiviteten av laurinsyre for disse bruksområdene.

Laurinsyre er sikker i mengder som finnes i næringsmidler. Men det er ikke nok informasjon til å vite om det er tryggere når det brukes som medisin; Forsiktighetsregler og advarsler: Graviditet og amming -feeding: Laurinsyre er trygt for gravide og ammende kvinner i nærings mengder. Men større medisinske mengder bør unngås inntil mer er kjent. Det er noe bekymring om bruk av laurinsyre under amming fordi laurinsyre går over i morsmelk. Hold deg på den sikre siden og feste med mat mengder hvis du er gravid eller ammer.

Vi har for tiden ingen informasjon for laurinsyre Interactions

Den passende dose av laurinsyre, avhenger av flere faktorer, slik som brukerens alder, helse, og flere andre forhold. På denne tiden er det ikke nok vitenskapelig informasjon for å finne ut et passende område av doser for laurinsyre. Husk at naturlige produkter er ikke alltid nødvendigvis trygt og doser kan være viktig. Sørg for å følge relevante retninger på produktetiketter og ta kontakt med apoteket eller lege eller annet helsepersonell før du bruker.

Referanser

Brown KE, Leong K, Huang CH, et al. Gelatin / chondroitin 6-sulfat sfærer for levering av terapeutiske proteiner til felles. Arthritis Rheum 199; 41: 2185-95.

de Roos N, Schouten E, Katan M. Forbruket av et fast fett som er rikt på laurinsyre resulterer i en gunstigere serum lipid-profil i friske menn og kvinner enn inntak av et fast fett som er rikt på transfettsyrer. J Nutr 200; 1. 3; 242-5.

Denke MA, Grundy SM. Sammenligning av effekter av laurinsyre og palmitinsyre på plasmalipider og lipoproteiner. Am J Clin Nutr 199; 56: 895-8.

FDA, Senter for mattrygghet og Applied Nutrition, Office of premarket godkjenning, EAFUS: En tilsetningsstoff database. Hjemmeside: vm.cfsan.fda.gov/~dms/eafus.html (Nås 23 februar 2006).

Francois CA, Connor SL, Wander RC, Connor WE. Akutte effekter av kosttilskudd fettsyrer på fettsyrer av morsmelk. Am J Clin Nutr 199; 67: 301-8.

Temme EH, Mensink RP, Hornstra G. Sammenligning av effekten av dietter anriket på laurinsyre, palmitinsyre, eller oljesyre på serumlipider og lipoproteiner hos friske kvinner og menn. Am J Clin Nutr 199; 63: 897-903.

Temme EH, Mensink RP, Hornstra G. Effekter av dietter anriket på laurinsyre, palmitinsyre, eller oljesyre på blod koagulasjon og fibrinolyse. Thromb Haemost 199; 81: 259-63.

Tholstrup T, Marckmann P, Jespersen J, Sandstrom B. Fat høy i stearinsyre positivt påvirker blodlipider og faktor VII koagulerende aktivitet i forhold til fett høy i palmitinsyre eller høy i myristinsyre og laurinsyre. Am J Clin Nutr 199; 59: 371-7.

Tholstrup T, Marckmann P, Vessby B, Sandstrom B. Effekt av fett høy i enkelte mettede fettsyrer på plasma lipoprotein [en] nivåer hos unge friske menn. J Lipid Res 199; 3; 1447-1452.

Naturlige medisiner omfattende Database Forbruker versjonen. se Natural Medicines Comprehensive Database Professional versjon. ÂTherapeutic Forskning fakultet 2009.

Ex. Ginseng, vitamin C, depresjon