lateksallergi faq

allergi Trender

Når du har tilstanden, rørende eller puste i latekspartikler fører til at immunsystemet til å overreagere. Hvem som helst kan ha en lateksallergi. Risikoen er høyere hvis du jobber i helsevesenet, fordi å bli utsatt for lateks mye – i hansker, IV tubing, blodtrykk mansjetter – kan gjøre deg mer følsom for det. En familiehistorie med allergi øker også risikoen.

De varierer fra mild til alvorlig. Du kan ha et utslett eller elveblest. Du kan starte nysing og få rennende nese, hoste, og kløende, rennende øyne. I alvorlige tilfeller kan du ha problemer med å puste og har kvalme og oppkast.

For alvorlige allergiske reaksjoner, få akutt hjelp umiddelbart. Hvis legen din har gitt deg adrenalin skudd (som en EpiPen), alltid bære to med deg og lære å bruke dem. For en mild reaksjon, kan legen din foreslå antihistaminer, hydrokortison hud kremer, eller en resept inhalator.

Nei. Det beste du kan gjøre er å holde seg borte fra alle produkter som har latex.

Latex hansker kan utløse en allergisk reaksjon, så bruk ikke-latex seg for husarbeid. Også lege og tannlege om din allergi før eventuelle avtaler.

Latex kan være i

Kan være. Noen mennesker med lateksallergi har også en reaksjon på visse matvarer, som bananer, avokado, kastanjer og kiwi. Det er fordi de inneholder noen av de samme allergener som latex gjør.

Han vil snakke med deg om din medisinske historie, inkludert hva allergiske reaksjoner du har hatt og hva du tror utløste disse reaksjonene. Han kan bestille laboratorietester eller henvise deg til en allergolog, som kan gjøre allergi hud testing.

KILDER

Academy of Allergy, Asthma & Immunology: “. Lateksallergi, behandling og Management”

College of Allergy, Asthma & Immunology: “. Lateksallergi”

Latex Allergiforbund: “lateksallergi Sjekkliste.”

CDC: “Contact Dermatitis og lateksallergi.”

FamilyDoctor: “lateksallergi – årsaker og risikofaktorer”, “lateksallergi – Oversikt”, “lateksallergi – Symptomer.

Medscape Referanse: “lateksallergi, klinisk presentasjon,” “lateksallergi, Oversikt.

New York State Department of Health: “. Lateksallergi – Informasjon i helsearbeid”