laser fotokoagulasjon for diabetisk retinopati

diabetes Trender

Laser fotokoagulasjon benytter varmen fra en laser for å forsegle eller ødelegge unormale, lekker blodkar i netthinnen. En av to fremgangsmåter kan benyttes ved behandling av diabetisk retinopati

Laser fotokoagulasjon gjøres vanligvis som en poliklinisk prosedyre ved hjelp av en lokal eller aktuell bedøvelse som bare påvirker øyet. Du trenger ikke å overnatte på et sykehus.

Du trenger noen til å kjøre deg hjem fra legekontoret eller klinikken etter inngrepet. Øyedråper blir brukt til å utvide seg (dilate) elevene før prosedyren. Og øynene dine vil forbli utvidet i flere timer etterpå. Bruk solbriller for å holde lys ut av øynene mens de fortsatt er utvidet.

Focal fotokoagulasjon. Fokal behandling benyttes for å tette spesifikke lekker blodkar i et lite område av netthinnen, vanligvis i nærheten av makula. Det oftalmologisk identifiserer individuelle blodkar for behandling og gjør et begrenset antall laser brenner for å forsegle dem; Scatter (pan-retinal) fotokoagulasjon. Scatter behandling brukes til å bremse veksten av nye unormale blodkar som har utviklet seg over et større område av netthinnen. Øyelege kan gjøre hundrevis av laser brenner på netthinnen for å stoppe blodårene fra å vokse. Personen kan trenge to eller flere behandlinger.

Din visjon kan være uskarpt og øyet kan gjøre litt vondt for en dag eller to etter behandlingen.

Pass på å holde alle oppfølging avtaler med legen din og rapportere eventuelle endringer i synet på at du legger merke til. Oppfølging behandling kan gjøre en stor forskjell i å holde din visjon på lang sikt.

Laser fotokoagulasjon er gjort for å redusere risikoen for synstap på grunn av diabetisk retinopati. Det er oftest brukt for å stabilisere visjon og hindre fremtidige visjon tap heller enn å forbedre synstap som allerede har oppstått. (Noen ganger samlings fotokoagulasjon for makulaødem forårsaket av nonproliferative retinopati kan bidra til å gjenopprette tapte visjon.)

Fotokoagulasjon med laser kan anvendes for å behandle og forhindre ytterligere progresjon av

Laserbehandling kan ikke gjenopprette visjon som allerede er tapt. Men når det er gjort på en riktig måte, kan laserbehandling redusere risikoen for fremtidige synstap.

Fotokoagulasjon med laser brenner og ødelegger en del av netthinnen og ofte resulterer i noen permanent synstap. Det er vanligvis uunngåelig. Behandling kan forårsake mild tap av sentral visjon, nedsatt nattsyn, og redusert evne til å fokusere. Noen mennesker kan miste noe av sin side (perifere) visjon. Men visjonen tap forårsaket av laser behandling er mild sammenlignet med visjonen tap som kan være forårsaket av ubehandlet retinopati.

Sjeldne komplikasjoner av laser fotokoagulasjon kan føre til alvorlig synstap. Disse inkluderer

Den største ulempen med laser fotokoagulasjon er at laser skader noen av de lysfølsomme nervecellene i netthinnen og makula. Dette resulterer ofte i noen synstap.

Men den umiddelbare visjon tap forårsaket av laser behandling må måles mot mer alvorlig synstap som kan resultere fra ubehandlet retinopati. For folk som har diabetisk retinopati, vil laser fotokoagulasjon svært sannsynlig bidra til å forhindre mer alvorlig synstap over tid.

Diabetes eksperter er enige om at tidlig oppdagelse og behandling av retinopati kan forhindre mange, eller de fleste, tilfeller av alvorlig synstap og blindhet hos personer som har diabetes.

Sørg for å holde blodsukkeret lavt etter laserbehandling. Selv om øynene dine er bedre, vil diabetisk retinopati får stadig verre over tid hvis blodsukkeret stige igjen.

Makulaødem. Focal fotokoagulasjon er vanligvis brukes i disse tilfellene; Proliferativ retinopati. Scatter (pan-retinal) fotokoagulasjon brukes til å behandle proliferativ retinopati.

Fullfør spesiell behandling skjema (PDF) (Hva er et PDF-dokument?) For å hjelpe deg å forstå denne behandlingen.

Adam Husney, MD – Family Medicin; Carol L. Karp, MD – Ophthalmology

14 november 2014

Blødning i (glasslegemet blødning) øye; Traction netthinneavløsning; Utilsiktet laser brenne av fovea (en fordypning i den sentrale makula som ikke inneholder blodkar). Dette resulterer i alvorlig sentral synstap.