laparoskopisk galleblæreoperasjon for gallestein

Laparoskopisk galleblæren kirurgi (kolecystektomi) fjerner galleblæren og gallestein gjennom flere små kutt (snitt) i magen. Kirurgen blåses opp magen med luft eller karbondioksid for å se klart.

Før kirurgen fjerner galleblæren, kan du ha en spesiell X-ray prosedyre som kalles intraoperativ cholangiography, som viser anatomi av gallegangene.

Du trenger generell anestesi for denne operasjonen, som vanligvis varer i 2 timer eller mindre.

Etter operasjonen flyter gallen fra leveren (hvor det er gjort) gjennom den felles gallegang og inn i tynntarmen. Fordi galleblæren er fjernet, kan kroppen ikke lenger lagre galle mellom måltidene. I de fleste mennesker, har dette liten eller ingen innvirkning på fordøyelsen.

Infeksjon av et innsnitt; Indre blødninger; Skade på felles gallegang; Skade på tynntarm med ett av instrumentene som brukes under operasjonen; Risiko for generell anestesi.

I 5-10 av 100 laparoskopiske galleblæren kirurgi i USA, må kirurgen å bytte til en åpen kirurgisk metode som krever et større snitt. 1 Eksempler på problemer som kan kreve åpen i stedet for laparoskopisk kirurgi inkluderer uventet betennelse, arrvev, skader og blødninger.

Du kan ha galleblæren kirurgi som et poliklinisk, eller du kan holde 1 eller 2 dager på sykehuset.

De fleste kan vende tilbake til sine normale aktiviteter i 7 til 10 dager. Folk som har laparoskopisk galleblæren kirurgi er sår i ca en uke. Men i to til tre uker har de mye mindre ubehag enn folk som har åpen kirurgi. Ingen spesielle dietter eller andre forholdsregler er nødvendig etter operasjonen.

Laparoskopisk galleblæren kirurgi er den beste metoden for behandling av gallestein som forårsaker symptomer, med mindre det er en grunn til at operasjonen ikke bør gjøres.

Laparoskopisk kirurgi brukes som oftest når noen faktorer er til stede som kan komplisere operasjonen.

Laparoskopisk galleblæren kirurgi er trygt og effektivt. Kirurgi blir kvitt gallestein ligger i galleblæren. Det fjerner ikke steiner i galleveiene. Gallestein kan dannes i galleveiene år etter at galleblæren er fjernet, selv om dette er sjelden.

Den totale risikoen for laparoskopisk galleblæren kirurgi er svært lav. De mest alvorlige mulige komplikasjoner er

Andre mindre vanlige komplikasjoner kan inkludere

Mer kirurgi kan være nødvendig for å reparere disse komplikasjonene.

Etter galleblæreoperasjon, noen mennesker har pågående abdominal symptomer som smerter, oppblåsthet, gass og diaré (postcholecystectomy syndrom).

Recovery er mye raskere og mindre smertefull etter laparoskopisk kirurgi enn etter åpen kirurgi.

Gallestein som forblir i bukhulen; Bile som lekker inn i bukhulen; Skader på mage blodkar, slik som de store blodkar som bærer blod fra hjertet til leveren (rarterien). Dette er sjeldent; En gallestein blir skjøvet inn i den felles gallegang; Leveren blir kuttet.

Fullfør operasjonen skjema (PDF) (Hva er et PDF-dokument?) For å forberede deg for denne operasjonen.

Glasgow RE, Mulvihill SJ (2010). Behandling av gallestein sykdom. I M Feldman et al., Red., Sleisenger og Fordtran mage og Liver Disease, 9. utg., Vol. 1, s. 1121-1138. Philadelphia: Saunders.

E. Gregory Thompson, MD – Internal Medicin; Arvydas D. Vanagunas, MD – Gastroenterology

14 november 2014

Send deg selv en lenke for å laste ned programmet.

Sykehuset opphold etter laparoskopisk kirurgi er kortere enn etter åpen kirurgi. Folk generelt dra hjem samme dag eller neste dag, sammenlignet med 2 til 4 dager eller mer for åpen kirurgi; Recovery er raskere etter laparoskopisk kirurgi; Du vil bruke mindre tid borte fra jobb og andre aktiviteter etter laparoskopisk kirurgi (ca 7 til 10 dager sammenlignet med 4 til 6 uker).

Vennligst vent…