Laktoseintoleranse symptomer, tester og diagnose

Tretti minutter har gått siden du spiste en skål med iskrem, og nå magen er kramper og gassy. Du føler at du kanskje har diaré. Høres dette ut som deg? Eller, du hadde melk, potetmos, eller til og med godteri nesten to timer siden, og har disse symptomene. Høres ut som du? Hvis noen gjør det, kan du ha laktose intoleranse.

Du kan ikke kurere laktoseintoleranse, men hvis du endrer hva og hvordan du spiser, kan du klippe eller bli kvitt symptomene.

Millioner av mange mennesker i verden har symptomer på laktoseintoleranse

Du kan bruke prøving og feiling for å finne ut hvilke matvarer forårsake symptomer, og i hvilken mengde. Eller kan det være lurt å oppsøke lege for en diagnose. Du kan være følsomme for små mengder av matvarer som har laktose, eller du kan bare ha symptomer hvis du spiser mye av laktose matvarer. Dine symptomer kan være alvorlig eller mild. Laktoseintoleranse er forskjellig for alle.

Melk og meieriprodukter er de mest kjente laktose matvarer, men det er mange andre. Enkelte nondairy produkter har et protein kalt kasein, som kan ha spor av laktose. For å unngå symptomer fra laktoseintoleranse, lese mat etiketter nøye. Når du shopper eller matlaging, se etter disse ingrediensene som har laktose

Hvis du er svært følsomme for laktose, kan du trenger for å unngå matvarer som