lære tegn på spontanabort

Hvis du er som de fleste gravide kvinner, kan du bekymre deg om å ha en spontanabort. En spontanabort er plutselig tap av en graviditet før 20 uker. Du kan ikke vite når du har en spontanabort fordi mange skje før du selv går glipp av en periode eller vet at du er gravid. Mest skje før uke 13, i løpet av første trimester.

Du vanligvis ikke kan forhindre en spontanabort. Så hvis det skjer, prøver ikke å haug skyld på deg selv – du har gjort noe for å forårsake dette.

Tegn og symptomer på en spontanabort inkludere

Dette kan være tegn på noe annet enn en spontanabort. For å være sikker, men ring legen din hvis du har noen av disse tegn eller symptomer.

Tips for halsbrann relie; Sunn Diapering: Den grunnleggende; Tannlege besøk for gravide

En spontanabort kan også forårsake en infeksjon. Hvis du har noen av følgende tegn på infeksjon, kontakt legen din umiddelbart. Du må kanskje gå til legekontoret eller legevakten.

Legen din vil bekrefte en abort ved å utføre en bekken eksamen og en ultralyd. Hvis abort er fullstendig og livmoren din er klar, kan du ikke trenger mer behandling.

Hvis livmoren er ikke klart, trenger du kanskje en av disse behandlingene

Hvis du trenger behandling etter en spontanabort, diskutere med legen din som alternativ kan være bedre for deg. For eksempel behandling av en spontanabort med medisin er ikke et alternativ hvis du har en infeksjon.

KILDER

Sunne oppskrifter minus Heartbur; Beskytt familien din mot Germ; Flau av inkontinens?

Cleveland Clinic: “Abort”.

Allen, R. Rev Obstet Gynecol, Sommer 200; vol 2: pp 159-168.

Sotiriadis, A. BMJ, 200; vol 329: pp 152-155.

Trinder, J. BMJ, 200; vol 332: p 1235.