kusma virusvaksine, lever (subkutant) beskrivelse og merkenavn

Kusmavirusvaksine Live er et aktivt immuniserende middel som brukes for å forebygge infeksjon av kusmavirus. Det fungerer ved å forårsake kroppen til å produsere sin egen beskyttelse (antistoffer) mot virusinfeksjon.

Kusma er en infeksjon som kan føre til alvorlige problemer, for eksempel hjernebetennelse og hjernehinnebetennelse, som påvirker hjernen. I tillegg unge gutter og menn er svært utsatt for en tilstand som kalles orchitis, noe som fører til smerte og hevelse i testiklene og pungen, og i sjeldne tilfeller, sterilitet. Dessuten kan kusma infeksjon føre til spontanabort hos kvinner i løpet av de første 3 månedene av svangerskapet.

Immunisering mot kusma er anbefalt for alle personer 12 måneders alder eller eldre.

Immunisering mot kusma er ikke anbefalt for spedbarn yngre enn 12 måneder, fordi antistoffer de fikk fra sine mødre før fødselen kan forstyrre effekten av vaksinen. Barn som ble immunisert mot kusma før 12 måneders alder bør vaksineres på nytt.

Du kan anses å være immun mot kusma bare hvis du

Vaksinen skal administreres av eller under tilsyn av lege eller annet helsepersonell.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Pulver til løsning; injiserbare

Ved avgjørelsen av å bruke en vaksine, må risikoen ved å ta vaksinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For denne vaksine, må følgende tas i betraktning

allergi

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Pediatric

Bruk er ikke anbefalt for barn opp til 12 måneders alder. Barn som fikk vaksinen når mindre enn 12 måneders alder bør få en ny dose av vaksinen ved 12 måneders alder.

Svangerskap

Studier hos kvinner tyder på at denne medisinen utgjør minimal risiko for spedbarnet når det brukes under amming.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du får denne vaksinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

amming

Drug Interactions

andre interaksjoner

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme seg for ikke å bruke denne vaksinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Andre medisinske problemer

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

dosering

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne vaksine. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Ikke bli gravid i 30 dager etter å ha mottatt kusma vaksine leve uten først å sjekke med legen din. Det er en mulighet for at denne vaksinen kan føre til problemer under svangerskapet.

Fortell legen din at du har mottatt denne vaksinen

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.