kneprotesekirurgi smerte, gjenvinning, komplikasjoner, og mer

Du og din lege kan vurdere kneprotesekirurgi hvis du har en stiv, smertefull kneet som gjør det vanskelig å utføre selv de enkleste av aktiviteter, og andre behandlinger er ikke lenger fungerer. Denne operasjonen er vanligvis reservert for personer over 50 år som har alvorlig slitasjegikt.

Når du er i narkose (som betyr at du er midlertidig avlivet) eller spinal / epiduralanestesi (nummen under midjen), er en 8- til 12-tommers kutt gjort i front av kneet. Den skadede delen av skjøten er fjernet fra overflaten av bein, og overflatene blir deretter formet for å holde en metall- eller plast kunstige leddet. Det kunstige leddet er festet til lårbenet, hofter og knær hetten enten med sement eller et spesielt materiale. Når passer sammen, de vedlagte kunstige deler danne joint, stole på de omkringliggende muskler og leddbånd for støtte og funksjon.

Minimal invasiv kirurgi har revolusjonert kneprotesekirurgi samt mange felt av medisin. Dens sentrale kjennetegn er at den bruker spesialiserte teknikker og virkemidler for å gjøre det mulig for kirurgen å utføre større kirurgiske inngrep uten et stort snitt.

Minimal invasiv kneleddet erstatning krever en mye mindre snitt, 3 til 5 inches, versus standardmetoden og snitt. De mindre, mindre invasive metoder resultere i mindre skade på vev ved å tillate kirurgen å arbeide mellom fibrene i quadriceps muskler i stedet for å kreve et snitt gjennom sene. Det kan føre til mindre smerte, nedsatt utvinning tid og bedre bevegelse på grunn av mindre arrvev formasjon.

Foreløpig denne mindre invasiv prosedyre utføres ved bare en liten prosentandel av ortopediske kirurger i Nord-Amerika. Forskere fortsette å se på de kortsiktige og langsiktige fordelene ved minimal invasiv versus tradisjonell kneprotesekirurgi.

Gjennomsnittlig liggetid etter kneleddet erstatning er vanligvis tre til fem dager. Det store flertallet av mennesker som gjennomgår kne leddprotesekirurgi har dramatisk forbedring. Denne forbedringen er mest kjent en måned eller mer etter operasjonen. Smerte forårsaket av den skadede ledd er lettet når den nye glideflaten er bygget opp under operasjonen.

Etter kneleddet erstatning, folk står og flytte felles dagen etter operasjonen. I begynnelsen kan du gå med hjelp av parallelle barer, og deretter en gang enhet – for eksempel krykker, rullator eller stokk – skal benyttes inntil kneet er i stand til å støtte hele kroppsvekten. Etter ca seks uker, de fleste er å gå komfortabelt med minimal hjelp. Når muskelstyrke er restaurert med fysioterapi, folk som har hatt kne leddprotesekirurgi kan nyte de fleste aktiviteter (unntatt løping og hopping).