kløende hud: hva som kan være årsaken til det og hvordan du kan få lindring

Du har kanskje en kløe som må bli ripete. Eller en kile på ryggen din som du ikke kan nå. Det er ofte vanskelig å peke ut akkurat hva som forårsaker det. Det kan være så enkelt som de klærne du. Men det kan også være et symptom på noe mer alvorlig, som et utslett eller en sykdom.

Måneder før hennes bryllup, Kim Brown begynte å bruke adalimumab (Humira), et stoff å behandle henne psoriasis. Hun har hatt sykdommen, som fører til smertefulle, flassende hud utslett over hele kroppen, siden alder 10; Men hennes drømmer om å gå ned midtgangen med klar hud kom ikke sant; “Jeg trodde jeg var å bryte ut i bryllupet Stresselveblest. Men det var på grunn av stoffet, “sier Brown, som bor i Lynchburg, VA. “Jeg hadde et utslett, elveblest på brystet mitt, og en svært dårlig gjær infeksjon, som ikke er noe du ønsker, …

Er huden tørr?

Hvis du huden er tørr, vil det gi deg beskjed med en kløe. Det kan være spesielt ille om vinteren og på steder hvor luften er tørr. Etter hvert som du blir eldre, blir det enda mer vanlig.

Bruk fuktighetskrem etter at du bade mens huden fortsatt er fuktig; Drikk mye væske for å holde seg hydrert; Bruk en luftfukter; Gjør din dusj rask, og ikke bruk veldig varmt vann; Bruk mild såpe.

For å lette kløe av tørr hud

Er det et utslett?

Hvis du begynner å skrape og finne et utslett, er det sannsynlig at problemet er i huden din. Det kan skje på grunn av

Sopp og bakterielle infeksjoner som impetigo og follikulitt.

Bugs: Når du får litt av en mygg eller edderkopp, vet du det. Biter fra bedbugs og midd kan være vanskeligere å diagnostisere fordi de ser ut som utslett. Lus kan føre til en krypende følelse i hodebunnen eller kjønnshår, sammen med en intens kløe.

Eksem eller atopisk dermatitt: Det dukker opp på huden din så tørr, skjellende flekker eller en humpete utslett. Det er ikke klart hva som forårsaker det, men det er ekstremt kløende. Barn er mer sannsynlig å få det hvis deres familie har en historie med astma og allergi. Enkelte matallergier kan gjøre det verre. Så gjør skrape.

Kontakteksem: Dette kløende utslett er forårsaket av en reaksjon på noe å berøre huden din. Du må kanskje gjøre noen detektivarbeid for å finne ut hvor det kommer fra. Det kan være metaller i smykker eller kjemikalier i kosmetikk, toalettartikler og rengjøringsprodukter. Poison Ivy er også en form for kontakteksem. Slutt å bruke eller iført hva du tror kan være årsaken og se om kløen blir bedre.