kinesio tape for idrettsutøvere: en stor hjelp, eller hype?

De har vært vanskelig å gå glipp av årets OL: Strimler av fargerike bånd pryder armer, ben og overkropp av mange toppidrettsutøvere. Men mer enn bare mote driver denne trenden.

Ingen klinisk viktige resultater ble funnet for å støtte tape bruk for smertelindring; Det var inkonsekvent range-of-motion resultater; Syv utfall knyttet til styrken var gunstig; Tapen hadde noen vesentlige effekter på muskelaktivitet, men det var ikke klart om disse endringene var gunstig eller skadelig.

Tapen heter Kinesio tape. Mange idrettsutøvere tror det har medisinske fordeler.

Tapen ble oppfunnet av japansk kiropraktor Kenzo Kase på 1970-tallet. Den britisk nettsted for Kinesio tape hevder det kan lindre smerte, redusere betennelse, slappe muskler, forbedre ytelsen, og hjelpe til med rehabilitering samt støtte muskler under en sportsbegivenhet.

Det har ikke vært avgjørende vitenskapelig eller medisinsk bevis for å bekrefte effektiviteten av båndet. En gjennomgang av bevisene fra 10 forskningsartikler for Kinesio tape for å behandle og forebygge idrettsskader ble publisert i tidsskriftet Sports Medicine i februar.

Studien konkluderte med var det lite kvalitet bevis for å støtte bruk av Kinesio tape over andre typer elastisk taping å administrere eller forebygge idrettsskader.

Enkelte eksperter har antydet det kan være en placebo effekt i å bruke tape, med idrettsutøvere å tro at det vil være nyttig.

“Juryen er fortsatt ute på den harde og raske vitenskapen om det,” sier John Brewer, leder for idrett og mosjon vitenskap og direktør for idrett ved Universitetet i Bedfordshire i UK-

Han finner det vanskelig å forstå hvordan tapen kan hjelpe: “Når vi trener, er det musklene som er dypt ned i kroppen som er like mye en del av energigenererende prosess som musklene nær huden.

Jeg er fortsatt sliter med å komme til enighet med hvordan tape som er plassert på huden kan ha noen reell, stor effekt på ytelsen, annet enn potensielt, en psykologisk effekt.

Han sier at tapen kan bidra som en del av en idrettsutøver personlige vaner i forberedelsene til en hendelse: “Den faktiske sette på av båndet noen ganger er nesten en del av det ritualet Det er nesten en del av sin uniform for sporten at de gjør,. del av sine kit. Det gjør dem føler deg klar for action. ”

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …