kefir: en frisk yoghurt drink bra for magen

Ved Keri Glassman, MS, RD, CDN

Disse vennlige bakterier redusere flatulens, fremme bevegelighet av tarmer (ahh, regularitet!) Og tilby hjelp til mageproblemer. Og fordelene fortsette godt etter at du har polert av en porsjon. Bakterier og gjær i kefir – i motsetning til de i yoghurt – faktisk kan kolonisere din mage-tarmkanalen og bo der i lang tid; Forskning har funnet at kefir inneholder kefiran, et polysakkarid forbundet med lavere blodtrykk og kolesterol i dyrestudier. Det er også lastet med B-vitaminer og tryptofan, som avverge stress og produserer en beroligende effekt. Hvem trenger ikke det; Hvis du er en av de 30 til 50 millioner flere mennesker i verden som sliter med laktoseintoleranse, kan kefir være et godt alternativ for deg. Gjæringsprosess fjerner det meste av det irriterende laktose fra melken.

For å kompensere for drikke naturlige tang, mange produsenter pakke forberedt kefir med tilsatt sukker. For å unngå de overflødige kalorier, kjøpe vanlig eller originale kefir og legge til dine egne smakstilsetninger: kakao, vanilje ekstrakt, kanel, litt appelsinjuice, en liten skje honning. Når du lager smoothies, bruke kefir i stedet for din vanlige væske; Vann kefir er en dark horse, venter på sine øyeblikk i rampelyset. Dette delicously sprudlende alternativ til brus er laget av fermen kefir korn i vann. Det tilbyr alle de probiotiske fordelene med melk-baserte kefir, minus protein.

Vi ønsker alle å satse på å spise mat som er så nær “levende” som mulig. Og med god grunn: Å spise en moden, bare plukket eple, for eksempel, er ernæringsmessig overlegen til å spise et eple som ble plukket i forrige uke.

Skriv inn kefir. Det er omtrent så live-og-sparker som maten kommer. Dette tangy, terte, yoghurt-lignende drikk er full av gode bakterier og gjær – det inneholder mer vennlig probiotika enn vanlig yoghurt. Kefir er laget ved å legge kefir kultur (aka korn) til melk fra en ku, sau eller geit, så la blandingen gjære i ca 24 timer. Når det er anstrengt, er det godt å gå.

En kopp halvtykke vanlig kefir har 110 kalorier og inneholder en heidundrende 11 gram protein, 12 gram karbohydrater og bare to gram fett. Hvordan er det for rik ernæring?

Jeg anbefaler kefir til mange av mine klienter, inkludert vegetarianere, frokost avoiders, kresen barn, hyppige reisende og de som kjemper mage følsomhet. De fleste supermarkeder tilbyr både single-tjener og 32-ounce flasker (se i yoghurt delen), så legger kefir til kosthold tar ikke mye innsats.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup